• vas. ápr 28th, 2024

Ettől féltünk! Rossz hír érkezett Schumacher állapotáról

A 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapotáról ritkán szivárognak ki információk. A hétszeres világbajnokról most friss hírek érkeztek.

Azóta, hogy 2013 decemberében, a francia Alpokban történt síbalesetét követően kórházba vitték, nagyon kevés friss információ szivárgott ki Michael Schumacher egészségi állapotáról.

A hétszeres Formula–1-es világbajnok életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután elesett és beverte a fejét egy sziklába. A balesetet ugyan túlélte, de hetekig mesterséges kómában feküdt, és több hónapig nem hagyhatta el a kórházat.

Schumachert teljesen elzárták a nyilvánosság elől, hogy megőrizzék a család magánéletét. Állapotát emiatt olyan szigorú titoktartás övezi, hogy még az F1-es pilóta barátai és családjának egyes tagjai sem tudnak mindenről.

Felesége, Corinna, a 2021-ben Schumacherről készült Netflix-dokumentumfilmben csak annyit mondott férjéről, hogy a balesete óta „más, de itt van”.

Roger Benoit újságíró, és Schumacher barátja most azonban rossz híreket közölt. Az újságírótól a svájci Blick azt kérdezte, tud-e valamit mondani az autóversenyző állapotáról.

Nem. Erre a kérdésre csak egy válasz van, és ez az, amit a fia, Mick adott 2022-ben az egyik interjújában: »Bármit megadnék, hogy beszélhessek apával«. Ez a mondat mindent elmond arról, hogy több mint 3500 nap után milyen állapotban van az apja. Egy reménytelen eset

– fogalmazott.

Benoit Schumacher autóversenyző fiának, Micknek azon nyilatkozatára utalt, amelyet a Netflix Drive To Survive című műsorának egyik epizódjában mondott. Mick Schumacher akkor úgy fogalmazott: „Azt hiszem, apa és én, mi másképp értenénk meg egymást. Egyszerűen azért, mert hasonló nyelvet beszélünk – a motorsport nyelvét.”

index