• vas. ápr 28th, 2024

Diana hercegnő sérüléseit vizsgálta újra egy patológus: soha nem látott még ehhez hasonlót!

Diana hercegnő sérüléseit vizsgálta újra egy patológus: soha nem látott még ehhez hasonlót!

Szerinte megúszhatta volna a balesetet! Nagy port kavart az új “látlelet”…

Dr. Richard Shepherd ismert patológust arra kérték fel, hogy vizsgálja meg az elmúlt 30 év leghírhedtebb haláleseteit.

A szakember azt mondja: Diana hercegné halálos sérülése kicsi volt, viszont nagyon rossz helyen érte – és olyan ritka, hogy soha nem látott ahhoz hasonlót.

A Daily Mailben megjelent történetben a férfi részletesen meséli el, mi történt a baleset napján és utána.

1997. augusztus 31-én a korai órákban a walesi hercegné és Dodi Fayed egy párizsi alagútban közlekedési balesetben haltak meg. Az esettel kapcsolatos összeesküvés-elméletek évek óta örvénylenek.

2004-ben Sir John Stevens vezette a rendőrségi vizsgálatot annak megállapítására, vajon van-e kétség afelől, hogy egyszerű közúti baleset áldozatául estek az érintettek.

A Mercedes-ben aznap éjszaka a sofőr Henri Paul ült, mögötte Diana és Dodi a hátsó üléseken, és Fayed testőre, Trevor Rees-Jones, aki a vezető jobb oldalán foglalt helyet.

Egyedül Rees-Jones kötötte be a biztonsági övét.

Henri Paul a kormánykerékkel ütközött, Dodi teste hátulról is megütötte a sofőrt a baleset során. Ők azonnal meghaltak. Diana kissé szerencsésebb volt, mert testőrük, Trevor Rees-Jones, előtte ült, és be volt kötve

– írja a lap.

A testőrök általában nem viselnek biztonsági öveket, mivel korlátozzák a mozgást, de Rees-Jones kivétel volt, talán azért, mert aggasztotta Henri Paul vezetési stílusa, vagy talán azért, mert rájött, hogy egy hajszában akár baleset is történhet.

A férfi csak néhány csonttörést és kisebb mellkasi sérülést szenvedett.

Diana a mentőszolgálat számára kezdetben súlyosan sérültnek tűnt, de stabilnak bizonyult, különösen azért, mert képes volt kommunikálni. A mentőben fokozatosan elvesztette az eszméletét. Amikor szívmegállást szenvedett, minden erőfeszítést megtettek annak érdekében, hogy megmentsék, de egy vénája is sérült, így életét vesztette – derül ki a patológus visszaemlékezéséből.

“Volt egy apró szakadás az egyik vénájában, a tüdejénél. Ez a terület anatómiailag el van rejtve, mélyen a mellkas közepén. A vénák viszonylag lassan véreznek, olyannyira, hogy az ezzel kapcsolatos problémák azonosítása épp emiatt elég nehéz. Mire azonosítják, akkor már nehezebb javítani a helyzeten” – részletezte a szakember.

“Az ő speciális sérülése olyan ritka, hogy az egész karrieremben nem hiszem, hogy láttam egy másik ehhez hasonlót”

– tette hozzá.

A szakember azt mondja: ha Diana bekapcsolta volna a biztonsági övet, akkor esélyes, hogy megúszta volna egy-két zúzódással és egy törött karral a halálos balesetet.

“Mindent összefoglalva teljesen egyetértek a vizsgálat eredményeivel. Ez egy tragikus baleset volt” – zárta gondolatait dr. Richard Shepherd

Forrás: http://ww25.magyarokvagyunk.com/diana-hercegno-seruleseit-vizsgalta-ujra-egy-patologus-soha-nem-latott-meg-ehhez-hasonlot/