• szo. ápr 27th, 2024

Kigyulladt a távolsági Volánbusz – Az utasok az életükért küzdöttek, égő pokollá változott járműben – ITT vannak a felkavaró részletek és fotók

Hatalmas lángokkal égett egy busz az M3-as autópályán tegnap délután. A jármű egyik pillanatról a másikra kapott lángra, egyelőre ismeretlen okokból. A távolsági busz a Nyíregyháza felé vezető úton haladt, amikor Mogyoródnál kigyulladt.

Bár több mint egy tucat utast szállított a jármű, úgy tudjuk, mindenki időben el tudta hagyni a pokoli katlant.

A járművön tizenkilenc ember utazott, mindenki le tudott szállni
– közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az esethez rekordgyorsasággal vonult ki a tűzoltók, és időben el is oltották a lángoka, azonban a jármű szinte teljesen kiégett. A gödöllői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek utómunkálatokat végeznek – tette hozzá a Katasztrófavédelem. Egyelőre ugyan nem tudni, hogy mi okozta a nem mindennapi balesetet, ám annyi bizonyos, hogy a jármű szinte pillanatok alatt porig égett.

A munkálatok ideje alatt kilométeres kocsisor alakult ki a térségben, többen elmondták, hogy már délután két órára az M0-nál állt a kocsisor vége.

Ez alatt a több méteres füstoszlopot és a lángokat is sokan látták:

Brutális volt a füst, mert mi bent álltuk a dugóban, de onnan is nagyon jól lehetett látni. Fekete füst szállt fel, nagy, széles oszlopban. Gondoltuk, hogy nagyobb jármű égett ki

– mesélte egy asszony, aki nem messze a helyszíntől ragadt bent a torlódásban.

Egy férfi elmondta, hogy a busz teljesen kiégett:

Nem maradt abból buszból senki, szinte csak a váz, az is össze volt égve. Nagy szerencse, hogy az utasok időben le tudtak szállni.


Forrás