• pén. máj 3rd, 2024

Borzalmas baleset:Áramütés ért egy 2 és fél éves kisfiút egy Baranya megyei vendégházban

168 Óra információi szerint áramütés ért egy két és féléves kisfiút Palkonyán egy vendégházban. A lap azt írja, hogy a szálláshely udvarán egy lámpaoszlopból kilógó vezeték okozta a bajt, amely nem volt leszigetelve – valószínűleg csak egy nejlonszatyorral takarták le. A kisfiúért mentőhelikopter érkezett, égési sérülésekkel szállították kórházba Pécsre. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

A lapnak a kisfiú édesapja számolt be az esetről: azt mondta, a szállást az ismerősei foglalták le neki és a családjának Palkonyán, kihangsúlyozva, hogy két gyerekkel érkeznek. Az apa szerint a kisfia az udvaron szaladgált, szerinte ő vehette le a kábelekről a nejlonszatyrot, amit ő később már csak a földön látott. Mikor a kisfiú megfogta a vezetékeket megrázta az áram.

A gyermek első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett – szombaton délelőtt engedték ki a kórházból, már jobban van, de viselkedését befolyásolja a sokkhatás.

A 168 Óra érdeklődésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság annyit mondott, hogy a Siklósi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Azóta már leszigetelték a vezetéket, és a kilógó kábelt visszadugták a lámpába.