• vas. máj 19th, 2024

Rendőrök és üres utcák, ameddig a szem ellát – Ez történik Kispesten – fotók

Befejeződött a kiürítés a budapesti Bozsik Stadion környékén, így a Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdik a korábban előkerült világháborús robbanótest hatástalanítását – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap reggel egy 250 kilós, II. világháborús robbanótest hatástalanítása zajlik Budapest XIX. kerületében, a Bozsik Stadionban. A munkálatok idejére az ott lakók biztonsága érdekében kiürítették és lezárták a környéket.

Gajdos Milán elmondta: a rendőrség átadta a területet a tűzszerészeknek. Megkezdődött a 250 kilogrammos brit légibomba hatástalanítása.

A művelet miatt a XIX. és a XVIII. kerületet érintően vannak forgalomkorlátozások. Az M1 aktuális csatorna tudósítója azt mondta: több mint ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme. A XVIII. kerületi lakosoknak a Kondor Béla Közösségi Házban alakítottak ki befogadóhelyet.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest – Pestszentimre szakaszon.

Nézze meg galériánkban, mi történik éppen most Kispesten.

A tűzszerészek megkezdték a munkát a helyszínen /Fotó: Zsolnai Péter

4 / 8

A hatástalanítás ideje alatt a vasúti közlekedés is korlátozva lesz /Fotó: Zsolnai Péter

5 / 8

Senki nem léphetett a kijelölt veszélyzónán belülre /Fotó: Zsolnai Péter

6 / 8

Közterület-fenntartók és rendőrök ellenőrizték a környékbeli házakat /Fotó: MTI – Mónus Márton

7 / 8

Rendőrök piros matricát helyeznek egy kiürített ház kapujára a Bozsik Stadionnál /Fotó: MTI – Mónus Márton

8 / 8