• pén. máj 17th, 2024

Váratlan fordulat a kihallgatáson: többször is egyedül hagyták a kistarcsai szülők az ablakon kizuhant Pannikát

Kistarcsa — Döbbenet: legalább nyolcszor hagyták felügyelet nélkül a Kistarcsán kizuhant kislányt a tragédia előtt!

– Védenceim szerdai kihallgatásán a nyomozó közölte velük, hogy tények bizonyítják, hogy minimum nyolc alkalommal a keresztanyára bízták a gyereket annak ellenére is, hogy tisztában voltak a nő időbeosztásával. Vagyis azt is pontosan tudták, hogy korábban eljön majd a lakásból, mint ahogy ők hazaérnek. Így a szülőket kiskorú nyolcrendbeli veszélyeztetésével gyanúsítják – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

A Blikk információi szerint a hatóság birtokában van több mobiltelefonos üzenetváltás is, amely alátámasztja a gyanúsítást. Emellett kikérték mindhárom érintett munkahelyi beosztását, amely szintén azt igazolja: nem csak a szörnyű baleset napján kérték meg a keresztanyát, hogy vigyázzon a kislányra, azaz maradt felügyelet nélkül a kis Panni.

A zsaruk szerint bizonyítékok vannak arra, hogy a szülők és a keresztanya (jobbra) többször egyedül hagyták a kislányt /Fotó: Fuszek Gábor, RAS-archív

Úgy tudjuk, a negyedik emeletről kizuhant kislány anyja miatt többször is meg kellett szakítani a legutóbbi kihallgatást: Anasztázia annyira sírt, hogy képtelen volt beszélni.

A rendőrség több szakértőt is kirendelt annak kiderítésére, hogy Pannika milyen körülmények között esett ki az ablakon. Úgy tudjuk, a szakértő nem zárta ki, hogy a gyerek egyedül mászott fel, de azt sem, hogy valaki kiejtette az ablakon.

– Két indítványt nyújtottam be a rendőrségnek – kezdte dr. Varga Zoltán, a meghalt kislány keresztanyjának ügyvédje. – Nagyon szeretném, ha kiredelnének egy úgynevezett szomatopedagógust, aki a kisgyermek fizikai erejét és készségeit tisztázza, illetve tartanánk egy helyszíni bizonyítást is!

Mint megírtuk, Pannikára a keresztanyja vigyázott, mert a szülei éjszakai műszakban dolgoztak. Az alkalmi bébiszitternek azonban hamarabb el kellett jönnie, mint ahogy P. Anasztázia és A. Tamás hazatért, mert munkába kellett sietnie. A fiatal nő a gyereket magára hagyta a negyedik emeleti lakásban, aki a mai napig rejtélyes körülmények között kiesett az ablakon.

Panni nem halt meg azonnal: a mentők kórházba szállították, ott azonban nem sokkal később örökre elaludt. Közvetlenül a tragédia után a szülők azt állították, fogalmuk sem volt róla, hogy a keresztanya egyedül hagyja a kicsit. Velük ellentétben a nő azt vallotta, Anasztázia és a párja pontosan tisztában volt azzal, hogy ő mikor megy el a lakásból. A kérdést tisztázó poligráfos vizsgálaton az anya megbukott, az édesapa azonban nem.

via