• szo. ápr 27th, 2024

Robog felénk az ítéletidő: már ki is adták a riasztást

Szerdán egy széteső front felhőzete vonuk át felettünk, a nap első felében kisebb eső, zápor valószínű, de egyébként tavaszias időnk lesz. Csütörtökön aztán jön a fordulat, a viharos szél okozhat majd gondokat. A meteorológusok már ki is adták a riasztást.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán a nagyrészt gomolyfelhős időben legalább néhány órára kisüt a nap, emellett egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk. Este nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel. Helyenként, főként a nap első felében valószínű kisebb eső, zápor. Az általában nyugati, északnyugati szél több helyen lesz élénk, majd délután délnyugatira, délire fordul a légáramlás, és átmenetileg mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Jobbára erősen felhős lesz az ég, néhány órás napsütés reggel a keleti határvidéken, napközben a Nyugat-Dunántúlon lehet. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél a Dunántúlon megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű, de Borsod északi részein kissé hűvösebb lesz.

Csütörtökön brutális szél lesz, ami miatt négy vármegyére már ki is adták a riasztást a meteorológusok. 

A 7 napos időjárás-előrejelzésben azt is megírtuk, hogy a hét második felében újra megnő a csapadék esélye.