• szo. ápr 27th, 2024

RÁKKELTŐ! Ha te is vettél ilyen terméket az Aldiban, azonnal vidd vissza!

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. azonnali intézkedéseket tett egy biztonsági probléma miatt, és visszahívta a Puffasztott rizsszelet nevű termékét, amely minden magyarországi Aldi-üzletben elérhető volt.

Az érintett termékek értékesítését azonnal felfüggesztették. A termék visszahívását a Planta Medicia Kft. és az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. elővigyázatosságból kezdeményezte, és ezzel a felelős forgalmazói magatartás irányelveit követték.

Az érintett termékek minőségmegőrzési ideje a következők voltak:

  • 25.04.2024
  • 02.05.2024
  • 03.05.2024
  • 08.05.2024
  • 10.05.2024

A termék egyik vizsgált tételében kadmiumot találtak, amely egy rákkeltő anyagként van besorolva. Ezen komoly egészségügyi kockázat miatt a cég sürgős lépéseket tett a visszahívás érdekében.

Az Aldi arra kéri a vásárlóit, hogy ne fogyasszák el az érintett termékeket, és a megvásárolt termékeket vigyék vissza bármely magyarországi Aldi-üzletbe. A vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

Az élelmiszerbiztonság rendkívül fontos, és az Aldi kiemelkedő figyelmet fordít a vásárlók egészségének és biztonságának védelmére.

A visszahívás segít megelőzni a potenciális egészségügyi kockázatokat, és azt mutatja, hogy az élelmiszeripar szereplői komolyan veszik az ilyen problémák kezelését.

Az ügyfelek biztonságának megőrzése érdekében mindig fontos eljárni az ilyen visszahívások során.

forrás