• pén. máj 17th, 2024

Felfoghatatlan: tragikus körülmények között elhunyt a magyar politikus

Tragikus körülmények között elhunyt Szekó József, Mohács polgármestere. Szekó József 64 éves volt. 1998 októbere óta vezette Mohácsot polgármesterként, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja volt, a Baranya megye területi listáról szerzett mandátummal.

A hír a Mohácsi Újság weboldalán jelent meg, s egyelőre annyit tudni, hogy Szekó József, a város polgármestere pénteken tragikus körülmények között hunyt el. A település önkormányzata saját halottjának tekinti a politikust, aki a választáson is indult volna.

Mohács polgármesteri hivatala a következő közleményt adta ki:

„Mohács Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala megrendülten tájékoztatja a közvéleményt, hogy Szekó József Polgármester Úr 2019. szeptember 27-én, a mai napon, tragikus körülmények között elhunyt.”

szabadpecs.hu azt írja:

Mohácson ma képviselőtestületi ülés volt, az ötéves ciklust zárták volna le. el is kezdték az ülést, de berekesztették, miután Szekó József nem érkezett meg. A tragédia miatt az ülést délután kettőkor folytatják.

Szekó Józsefnek az önkormányzati választáson most egyetlen kihívója akadt, az MSZP jelöltje, Csorbai Ferenc. a lap kereste a szocialista politikust, aki annyit mondott, hogy ő maga, a mohácsi MSZP tagjai, és képviselő-jelöltjeik mélységesen meg vannak rendülve, megdöbbentette és lesújtotta őket a tragédia.

„Ez az időszak a gyász időszaka most, így egyéb kérdésekkel, illetve azzal, hogy mi lesz holnap, most nem kíván sem foglalkozni, sem nyilatkozni róla.” – mondta.

A jogszabályok szerint újabb polgármester-jelölt már nem kerülhet a szavazólapra, így, ha Csorbai Ferenc nem lép vissza, akkor szocialista polgármestere lesz a városnak, ami évtizedek óta nem fordult elő Mohácson.

forrás