• ked. okt 22nd, 2024

Összeomlott egy híd! Döbbenetes fotók érkeztek a helyszínről!

Majdnem katasztrófa történt az Egyesült Államokban, Pittsburgh városában, éppen pár órával azelőtt, az amerikai elnök, Joe Biden a városba látogatott volna az infrastrukturális törvényjavaslatról tárgyalni. Csak könnyebb sérülteket hozott a baleset

Éppen egy busz haladt át Pittsburgh-ben, a Fenwick Parkban található Fern Hollow Creek felett, amikor váratlanul összeomlott a híd, helyi idő szerint reggel hét óra tájékán. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, a mentő alakulatok élő láncot alkotva menekítették ki az embereket a járműről.

Az eset azért is furcsa, mert pár órával azelőtt történt, hogy Joe Biden amerikai elnök a városba látogatott volna, és éppen a város infrastrukturális fejlesztéseiről tárgyalt volna Pittsburgh városának vezetőivel.

A hatóságok drónokkal ellenőrizték, hogy nem ragadt-e senki sem az összedőlt híd alatt, de az anyagi kár mellett szerencsére csak könnyebb sérülésekkel kellett három embert a kórházba szállítani, tíz személyt a helyszínen láttak el. A helyi illetékesek szerint az katasztrófát gázszivárgás okozta, de a problémát azóta már elhárították.

A baleset ellenére Biden ellátogat a városba. „Csapatunk kapcsolatban áll a helyszínen lévő állami és helyi tisztviselőkkel, akik folytatják az információgyűjtést az összeomlás okáról” – áll a Fehér Ház közleményében. Az elnök hálás az elsősegélynyújtóknak, akik a hídon tartózkodók segítségére siettek.


Forrás