• szo. ápr 27th, 2024

Minden mosás előtt ezt adta a mosószerhez, a több éves törölközői ma is újak. Mi is kipróbáljuk ezt a módszert!

A mosás során a ruhák veszítenek új állapotukból és rugalmatlanná, színtelenné, szöszössé is válhatnak egy bizonyos idő után.

Néhány ruhaneműt azonban nem moshatunk alacsony hőfokon, ugyanis magasabb hőmérséklet szükséges, hogy teljesen tiszták legyenek. Ráadásul a mindig alacsony hőfokon való mosás a mosógépnek egyáltalán nem tesz jót, ugyanis a penész és a gombák könnyebben elszaporodhatnak az alacsony hőmérsékleten.

Ha szeretnéd tudni mi az a filléres dolog, ami egyszerre kíméli a mosógépet és a ruhát is, akkor nem kell tovább várnod, most megtudhatod mit kell tenned minden mosás alkalmával!

Az ecet már többször is bizonyította csodatevő erejét több téren is, korábban pedig már beszámoltunk arról, hogy a ruhákkal is képes igazi csodát művelni. Nos, ha nem szeretnénk a törölközőinket, vagy a ruháinkat rövid időn belül a szekrény mélyére, vagy a szemetesbe dobni, akkor minden mosás alkalmával adjunk a mosószer mellé fél csésze ecetet a ruhához és a szokásos módon mossuk ki.

Az ecet segít megőrizni a ruhák minőségét, a szálak puhaságát és nem engedi, hogy a színük kikopjon, illetve a tapintásuk durvább legyen. Emellett pedig megelőzi a penész és a gombák kialakulását, valamint a vízkő lerakódását a mosógépben.

Szerző: tudasfaja.com