• vas. ápr 28th, 2024

Gyilkossági ügybe keveredett a magyar színész

Gyilkossági ügybe keverte Domán Kornél Corneliust egy spanyol újság.

Spanyolországban tanult, Dél-Amerikában pedig sorozatsztárrá vált a magyar Domán Kornél Cornelius, így spanyol nyelvterületen is sokan ismerik – nem meglepő tehát, hogy a fotója megjelent egy spanyol újságban, az El Mundo Todayben.

Az azonban meglepő, hogy a képével egy olyan cikket illusztráltak, amely egy borzalmas gyilkosságsorozatról szólt. A szöveg szerint egy modell egy fotós utasítására ölt meg öt embert, ehhez választottak egy olyan képet, amelyen Domán fényképezőgéppel a kezében látható – ráadásul azt sem írták alá, hogy a fotó csak illusztráció.

Domán Kornél Cornelius fotója a spanyol cikkben FORRÁS: EL MUNDO TODAY„Tegnap egy színésznő kollégám, Ana Castillo elküldte nekem az El Mundo Today nevű hírportál egyik cikkét az Instagramon. A cím alapján először úgy tűnt, hogy valami könnyed és humoros tartalomra számíthatok, ami egy pillanat alatt feldobja majd a napomat. Azonban, ahogy mélyebben belemélyedtem a cikk szövegébe, gyorsan rájöttem, hogy ez valójában nem az a típusú vicces cikk, amire számítottam. A cikk tartalma egy olyan történetre épült, ami egyáltalán nem illik a jóízléshez.

Egy gyilkos-fotósnak nevezett egyént állítottak be központi figuraként, és a cikk olyan összefüggéseket vont le, amelyek valójában méltatlanok és megalapozatlanok voltak.Ebben a korban, amikor a hamis hírek és manipulatív tartalmak terjedése olyan könnyedén megtörténhet a közösségi média platformokon keresztül, különösen fontos, hogy kritikusan gondolkodjunk és ellenőrizzük az ilyen tartalmak hitelességét.Miután Ana megosztotta ezt a cikket az Instagramon, nem sokkal később többen is megkerestek engem, még ismeretlen emberek is, hogy érdeklődjenek, miért lennék én szereplő egy olyan cikkben, ami egy gyilkossághoz kötődik” – mondta az esetről a Borsnak Domán Kornél Cornelius.

„Ez csak tovább erősítette bennem a gyanút, hogy az ilyen típusú manipulatív tartalmak milyen könnyen elterjedhetnek és befolyásolhatják az emberek véleményét. Az ügyvédemmel közösen úgy döntöttünk, hogy lépéseket teszünk az ügyben. Az El Mundo Today magazinhoz fogunk fordulni, hogy tisztázzuk a helyzetet. Az ilyen helyzetekben kiemelten fontos, hogy kiálljunk a jó hírnévünk és a valósághű ábrázolásunk mellett.Ez az eset rávilágít arra, hogy mennyire sérülékenyek vagyunk a dezinformációval és manipulációval szemben ebben az információáradatban úszó világban.Fontos, hogy mindig legyünk kritikusak és óvatosak az olyan tartalmakkal szemben, amelyek könnyen befolyásolhatják az érzéseinket és véleményünket, és mindig törekedjünk a tények alapos ellenőrzésére, mielőtt elhinnénk vagy továbbosztanánk bármilyen információt” – tette hozzá.