• vas. szept 29th, 2024

Meghalt M. Richárd! Nagyon durva dolgok derültek ki a haláláról!

Csütörtök este érkezett a hír, miszerint a kórházban elhunyt M. Richárd, a Dózsa György úti baleset okozója.

A férfi halálának hírét a családja tudatta a közösségi oldalakon.

„Ég veled, Ricsi!” – írta Lakatos Levente, M. Richárd unokatestvére az Instagramon.

Mint ismert, M. Richárd hosszú ideig élet és halál között lebegett a második sztrókja után kórházban. A Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset okozójaként 3,5 éves szabadságvesztésre ítélt rab fél éven belül a második agyi infarktust kapta. A büntetése letöltésére kijelölt szombathelyi börtönből 2021 decemberben szállították át a berettyóújfalui börtönkórházba.

Bilincsben fekütt!

A civishir.hu-nak M. Richárd meghatalmazott ügyvédje azt mondta, férfinak az agyvérzése mellett tüdőgyulladása is volt, sőt, mivel 15 éves kora óta szteroidfüggő, mellékvesekéreg-elhalással küszködik, veseműködése gyenge.

Több szervével volt probléma

Ezek együttesen vezethettek oda, hogy viszonylag rövid idő alatt több egészségügyi intézményben is kezelték, a berettyóújfalui börtönkórháztól kezdve a helyi közkórházon át a debreceni klinikákig, ahol most fekszik.

Az ágyához volt bilincselve

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy M. Richárd, annak ellenére, hogy öntudatlan állapotban feküdt, és lélegeztetésre szorult, az ágyához volt bilincselve, fegyőrök vigyáztak rá. A szigor okát az eljáró szerv nem köteles indokolni, ugyanakkor egy-egy ilyen döntés során nem feltétlen a szökés veszélye játszik szerepet, hanem az, hogy a rabot óvják másoktól.