• pén. máj 17th, 2024

Itt a vége – aki nem oltatja be magát, az elveszíti a munkáját. Rájuk vonatkozik:

Két hét haladékot kaptak az egészségügyben dolgozók a kötelező oltás felvételére, így szeptember 15-ig kell megkapniuk az oltást.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke feltételezi, a módosításra a jogszabályban meghatározott szűk időkeret miatt volt szükség. Soós Adrianna emlékeztetett arra, hogy az augusztus elsején életbe lépett rendelet szeptember elsejéig biztosított időt a kötelező vakcina felvételére, de erre nem mindenki tudott időt szakítani.

Nagyon sokan szabadságon voltak, illetve az oltásnak a megszervezése sem biztos, hogy egyszerű volt, hiszen szintén abban az időszakban sokan mentek szabadságra azok közül, akiknek ez volt a feladatuk. Van, aki még tavaly sem tudta kivenni a szabadságát, tehát nagyon sokan egész augusztusban gyakorlatilag nem dolgoztak, nem is voltak otthon.

Hozzátette, sokak számára kérdéses volt, hogy a határidő leteltéig a kétdózisú vakcinák esetében mindkét oltás beadásának meg kell-e történnie. A szakszervezet vezetője kiemelte, hogy az elvárás szerint az első dózis felvétele szükséges a határidő lejárta előtt.

forrás:nuus