• hét. máj 20th, 2024

Botrány a szépségversenyen: letépték a királynő fejéről a koronát, fejsérüléssel került kórházba – videó

Srí Lanka legnagyobb szépségversenyének nyertese fejsérüléseket szenvedett, miután letépték koronáját a fejéről.

Pushpika De Silva szépségkirálynő elnyerte a Mrs. Srí Lanka címet a nemzeti tévé vasárnap közvetített ünnepségén. Azonban pillanatokkal később a 2019-es győztes megragadta De Silva koronáját, azt állítva, hogy nem kaphatja meg a címet, mert elvált.

 

Caroline Jurie arra a szabályra hivatkozott, hogy a versenyzőknek házasnak kell lenniük.

„Van egy szabály, amely megakadályozza az olyan nőket, akik már házasok voltak, majd elváltak, ezért lépéseket teszek annak érdekében, hogy a korona a második helyezettre kerüljön” – mondta a 2019-es nyertes, majd lerángatta a koronát De Silváról és ráhelyezte a második helyezett fejére. Eközben De Silva pedig lesietett a színpadról.

A díjat azóta visszajuttatták De Silvának, miután a szépségverseny szervezői megerősítették, hogy valójában nem vált el. A szervezők bocsánatot kértek a szépségtől, aki elmondta, hogy férjével különváltak ugyan, de hivatalosan sosem váltak el, tehát még mindig házasok.

Facebook-bejegyzésében a nyertes elmondta: az eset után kórházba sietett, hogy ellássák fejsérüléseit, amelyek az incidens alatt keletkeztek. Azt is kijelentette, hogy jogi lépéseket fog tenni az „ésszerűtlen és sértő” bánásmódért.

 

A Mrs Srí Lanka World szépségverseny országos igazgatója, Chandimal Jayasinghe a BBC-nek elmondta, hogy „nagyon csalódottak és szégyenteljes volt, ahogy Caroline Jurie viselkedett a színpadon”, valamint elárulta, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, amely során a rendőrség is kikérdezte a volt nyertest.