• szo. szept 21st, 2024

Na neee!! Honnan érkeztek Kínába a koronavírus hústermékek? NEM FOGOD ELHINNI…..Mi ez az egész?

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke biztos abban, hogy az országból exportált húskészítményeiken nem volt jelen koronavírus, közölte azt követően, hogy a kínai kormány bejelentette, hogy fagyasztott marha készítményeken felfedezték a vírus jelenlétét.
Jinanban, Kína egyik tartományában a hétvégét követően marhahúsban és belsőségekben valamint csomagolásaikon találtak koronavírust.

Az említett termékeket Brazíliából, Bolíviából és Új-Zélandról exportálták Kínába. Eközben két másik tartomány székhelyén is felfedezték a vírust a sertéshúsok csomagolásán, melyek Argentínából érkeztek.

Jacinda Ardern a sajtótájékoztatón hozzátette, hogy az új-zélandi marha termékek, melyeknek csomagolását pozitívan tesztelték egy hűtőházban tárolták azokkal az Argentin készítményekkel, amelyeken szintén kimutatták a fertőzés nyomait.
„Sohasem gondoltuk volna, hogy az új-zélandi termékek tesztjei pozitívak lesznek” – mondta Ardern.-írja a https://magyarmezogazdasag.hu/

„Ez az eset kiemelten fontos Új-Zéland számára, ugyanis biztosak vagyunk abban, hogy a termékeink nem voltak fertőzöttek és jelenleg sem jelölik ezeket COVID jelzéssel az export folyamat során, ezáltal lényegében koronavírustól mentes besorolásunk van” – tette hozzá.

Új-Zéland kétszer is sikeresen legyőzte a COVID-19 vírust, és jelenleg mindössze 58 aktív fertőzöttet tartanak számon, akiket megfelelően elkülönítettek az erre kijelölt intézményekben.
Ardern hozzátette, hogy a kormány további információt kért Kínától, a világ legnagyobb marha vásárlójától, de jelenleg még nem érkezett hivatalos magyarázata az esetnek.

A jinani hatóságok közölték, hogy a szóban forgó termékek szállítását a Guotai Nemzetközi Csoport egysége és a Shanghai Zhongli Development Trade végezte, akik
kikötőkön keresztül léptek be Sanghajba.
Kína az incidenst követően továbbra is folytatja a fagyasztott termékek tesztelését, valamint áru-behozatali tilalmat rendelt el annak ellenére, hogy az Egészségügyi Világszervezet közölte, hogy nagyon csekély az esélye annak, hogy valaki a fagyasztott élelmiszertől fertőződjön meg koronavírussal.

Forrás: esmmagazin.com, https://magyarmezogazdasag.hu/