• hét. máj 13th, 2024

Élménybeszámoló a koronavírusról

Ha bárki szeretne névtelen beszámolót posztolni ezügyben, küldjétek bármelyik adminunknak!

„Hosszú poszt, figyelmeztés!! Minden részlet benne van, ami kell, és amit fontosnak érzek, ezért felkavaró lehet egyeseknek!!

Egy koronavírusos naplója

Előljáróban annyit magamról, hogy 27 éves vagyok, vékony testalkatú, káros szenvedélyektől mentes – kivéve a kávé! – (nem, ez nem egy társkereső post lesz ?), és nincsenek krónikus betegségeim, a szüleimmel élek, édesanyám egészségügyi dolgozó, innen is kitartást és köszönet neki 

A dátumokat és időpontokat azért írtam le, hogy érzékeltessem, mennyire gyorsan történt minden.

Másfél héttel ezelőtt mindenki örömére elment a hangom. Sima felsőlégúti nyavalya tört rám, légcsőgyulladás, amire brutál erős antibiotikumot kaptam, három nap alatt kijöttem belőle.

03.27.-én voltam utoljára közösségi térben (értsd: Lidl), azóta pedig 04.02.-én csak a ház előtt autót szerelni (tömbházban élek).

04.03.-án pénteken 4:30 körül arra keltem, hogy a lábaim csontig hatolóan fájnak – alig tudtam mozgatni őket, minden mozdulatra egyre jobban fájtak.

Rá pár percre elkezdtem fázni, elindult felfelé a lázam, meg sem állt 38.3-ig, a fejem pedig tompán fájt.

Sajnos a háziorvos mobilszámát nem találtuk meg a neten, ezért jobbhíján felhívtuk a 104-et.

Ott nem tudtak segíteni, mert nem súlyosak a tüneteim.

Oké. Úgy, ahogy, vissza tudtam aludni – és pontban 8-kor tárcsáztam a háziorvost.

Elmondtam hogy rohamszerűen rámtört a végtagfájdalom és a magas láz. Nem kérdezett semmi egyebet, egyből elindították a folyamatot: hosszú percekig vették fel az adatokat, mindent kikérdeztek, kikkel találkoztam, kivel élek együtt, foglalkozásom, munkahelyem címe, mikor dolgoztam utoljára.

Közben a lázam folyamatosan ingadozott 37.0 és 38.5 között, és annyira gyenge voltam, hogy csak feküdtem.

A fejem pedig egyre jobban kezdett fájni, a derekammal egyetemben.

Kb. 13:20-kor 37.3 volt a lázam. Hirtelen gyengeséget éreztem, és elkezdtem remegni és fázni. De a remegés egyre erősebb lett, minden izületem megfeszült – ez főleg a derekamra hatott ki, bárhogy forgolódtam, egyre rosszabb lett. Jobbhíján lázgörcsre tippeltünk. Mint utólag kiderült, ez nem az volt, de közel hozzá.

Kb. 13:25-kor édesanyám tárcsázta a 104-et, ahol elmondta, hogy valószínű lázgörcsöm van, de ők nem hitték el, hogy ilyesmi lehet egy 27 éves emberrel, úgyhogy nem jöttek ki.

Kb. 13:30-ra a remegés megszűnt – ezután jött a feketeleves, ugyanis ezalatt a 10 perc alatt felment a lázam egészen 40.0 °C-ig, ami nem kellemes érzés. Az egész testem lángolt, a fejem pedig csillapíthatatlanul fájt.

Viszont fel kellett kelnem az ágyból. Muszáj volt, ugyanis rohanni kellett. Az az egy banán is kijött belőlem, amit addig egész nap bírtam enni.

Közben a háziorvos azt tanácsolta, hogy Algopyrint és Panadolt szedjek be 2 óránként felváltva, és az le fogja húzni a lázat – merthogy Ibuprofen tartalmú gyógyszer egyáltalán nem hatásos.

Estig összesen 3-3 db-ot szedtem be ezekből, így tudtam szinten tartani a lázamat.

Az egész éjszakát végigaludtam volna, de hajnalban erős hasfájásra keltem – az bizony hasmenés volt.

És onnantól jött a második életveszélyes állapot. Ugyanis a hasmenés az nem a hétköznapi tüneteket produkálta, hanem konkrétan a folyadék, ami a szervezetemben volt, nem a vesén keresztül tisztult, hanem összegyűlt a vékonybélben, és azonnal rohanni kellett.

Újra háziorvos: azt mondta, hogy hagyjam ezt, mert így ürül a szervezetből a vírus, a folyadékot pótoljam. Pótoltam. Naponta 3 liter vizet kellett innom, ami maradéktalanul kijött belőlem, és szigorú diéta: főtt krumpli, főtt répa sóval – a só a legfontosabb.

Így telt el a szombatom.

Tesztelni még mindig nem jöttek.

Vasárnap 10:30-kor csörgött a telefon: jönnek tesztelni 2-3 órán belül, addig ne egyen-igyon semmit…

Hát, mondom, oké.

13:10-kor kopogtattak, és úgy, ahogy a tvben látható, tetőtől talpig beöltözve – maszk, plexi, minden -, levették a mintát, még éppen időben, mert már a szemem kezdett elhomályosodni, kiszáradás küszöbén álltam.

A hasmenés kezdett csökkenni hétfőre, amikor is bevertem egy egészséges feketét, mert már nagyon kívántam, és muszáj volt. A fejfájás kicsit enyhült, a vesém is elkezdett dolgozni.

Mára pedig kimondhatom, hogy tünetmentes vagyok.

Ami a hivatalos részét illeti a dolognak, pénteken reggel el lett indítva a hivatalos ügy, a határozatot pedig 2020.04.03.-ai KELTEZÉSSEL átvehettem 2020.04.07.-én!!! Úgyhogy megkaptam a Piros papírt is, 17.-éig nem tehetem ki a lábamat a lakásból, naponta fognak jönni a rendőrségtől és ellenőriznek, de mivel a 4.-en lakom, elég annyi, ha telefonnal a kezemben kiállok a kilépőre (Friss levegőőőőő ? )

Ennyire lassú a folyamat, és itt nem szidni akarom a rendszert, csak azt vettem észre, nincsenek felkészülve.

A teszt eredménye is a mai napon lett meg, ami NEGATÍV. Még mielőtt megkérdezi valaki, igen, a tünetek alapján biztos, hogy a COVID-19-et kaptam el. Szerintem azért lett negatív, mert már a szervezetem rég legyőzte a vírust a teszt idejében, és ezért nem érzékelt semmit.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki idáig eljutott és végigolvasta a beszámolómat. Üzenem mindenkinek, hogy a vírus nem játék, Győrfi Pali bácsiból nekem is elegem van már, mert még a pornóvideók előtt is megjelenik, de aki tényleg teheti, maradjon otthon, és vigyázzatok magatokra!”