• vas. máj 19th, 2024

Kikerült egy rejtett kamerás felvétel egy spanyol kórházból

„A pokol kórháza” – ezzel a felütéssel tett közzé a Mirror brit oldal egy videót, amelyen az látszik, hogy köhögő betegek fekszenek a folyosókon. Úgy tűnik, néhányukat lélegeztetni is kell, amíg a segítségre várnak. A felirat szerint egy spanyolországi kórházban készült a felvétel.

Mint a lap írja, a rövid videót azért osztották meg, mert arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy tartsák be a védelmi előírásokat, maradjanak az otthonukban, vagy ha másként nem lehetséges, legalább tartsák távol magukat másoktól.

A látvány valóban ijesztő, háborús állapotokat idéz. Aki végignézi, talán most rájön, nem is olyan rossz dolog az otthoni karantén…

Az Egyesült Királyságban a vírus már eddig is 281 ember életét követelte. Boris Johnson miniszterelnök arra figyelmeztet, hogy országuk csak néhány héttel jár Olaszország mögött, ahol a betegeket már ilyen, a spanyolországi körülmények között tudják csak gondozni: „Ha most nem fogunk össze hősiesen, mindannyian együtt téve erőfeszítéseket, akkor ugyanúgy túlterheljük az egészségügyet, mint ők.”