• pén. szept 20th, 2024

Új szakaszba lépett a járvány! Nekik a legrosszabb most>>

Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik próbálják ugyanúgy élni a mindennapjaikat a jelenlegi körülmények között, mintha semmi nem változott volna.

A kialakult veszélyhelyzet folyamatosan súlyosbodik, s emiatt a személyes kontaktusok számát, lehetőségét a teljes minimumra kell csökkentenünk.

A családok különösen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a bölcsődés, óvódás gyerekek otthon vannak valamely szülővel, az iskoláskorúak szintén az óvintézkedésként bevezetett digitális oktatás miatt.
Tudom, hogy nagyon nehéz hetek, hónapok előtt állunk, s hogy borzasztóan nagy erőfeszítést jelent a gyerekeket is arra késztetni, hogy maradjanak a négy fal között.

De most ez az egyetlen út létezik a járvány lehetséges megfékezésére.

Amennyiben időnként szükséges a fejek kiszellőztetése, azt tegyék meg lehetőleg valahol a természetben, távol az érintkezések eshetőségétől, egy sétával, ahol a gyerekek is kicsit kiszabadulhatnak.

Nyomatékosan megkérem Önöket, hogy valóban szorítkozzunk a minimális kimozdulásra! Aki tud és teheti, maradjon otthon, s csak a szükséges bevásárlás miatt hagyja el otthonát! Most kerüljük a közösségben étkezést, a közös kávézgatást, minden egyéb közösségi találkozást és tevékenységet!

Csökkentsük találkozásaink számát minimálisra!

Új szakaszba lépett a járvány, ezért a minimálisra kell csökkentenünk a személyes találkozásaink számát. Ez most életeket menthet – hangsúlyozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.