• pén. szept 20th, 2024

FONTOS! ERRE készülj fel ha nálunk is bevezetik a lakhelyelhagyási tilalmat >>>

Egyelőre nem tervezik a kijárási tilalom elrendelését, de az nyilatkozták, hogy ennek a bevezetésére is sor kerülhet, nyilván ezt majd a helyzet hozza, mennyire lesz súlyos a helyzet, mennyire terjed gyorsan a járvány!

EGész pontosan a jelen állás ez :

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva szögezték le, hogy egyelőre nincs tervben a lakhelyelhagyási tilalom bevezetése, mert a jelenlegi intézkedéseket elégségesnek találják, de ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben erre nem kerülhet sor.

Lehet, hogy eljön ennek az ideje, ezt nagyon alapos modellezés és számítások fogják megelőzni,

De mire is kell készülni, ha bevezetik a lakhelyelhagyási tilalmat?

A CSEHEKNÉL ÍGY VEZETTÉK BE :

A cseh lakosság mozgását múlt hétfő óta a kormány által elrendelt országos vesztegzár korlátozza. A rendelet szerint az emberek nem hagyhatják el lakásukat, és nem tartózkodhatnak közterületen, ami alól kivételt képez egyebek mellett,

ha munkába vagy orvoshoz mennek,
ha élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak be,
és ha közeli személyekről kell gondoskodniuk.
A rendelet betartását a hatóságok ellenőrzik. Hétfő reggel Csehországban a hivatalos jelentés szerint 298 fertőzést mutattak ki. A laboratóriumi vizsgálatoknak mintegy 4500 személy vetette alá magát.-írta meg az INDEX.

Ausztria

Az osztrák kormány az egész országra vonatkozóan kijárási korlátozásokat fogadott el, azt szeretnék elérni, hogy ha lehet, akkor minél több ember maradjon otthon. Sebastian Kurz kancellár bejelentése szerint Ausztriában is három kivételt határoztak meg a lakhelyelhagyásra:

ha valakinek olyan munkája van, ami nem végezhető otthonról,
a bevásárlás,
és ha másnak akar segítséget nyújtani. via