• hét. máj 6th, 2024

Óriási botrány: majomhoz hasonlította egy rádiós Meghan hercegné babáját, EZ lett a vége

Kirúgták állásából a BBC rádiósát, amiért rasszista megjegyzést tett Meghan hercegné és Harry herceg kisfiára: Danny Baker egy majomhoz hasonlította a sussexi hercegné és herceg első gyermekét.

 

Bár elmondása szerint csak viccnek szánta, mégis kirúgták a BBC Radio 5 Live 61 éves rádiósát, miután közösségi oldalán gúnyt űzött a brit királyi család legifjabb tagjából, a kis Archieból. Mint azt a Blikk is megírta, Harry herceg és Meghan hercegné első kisfia egy hétfői napon jött világra, de csak szerdán mutatták meg őt a nagy világnak, ezt pillanatot pedig a BBC Radio 5 Live rádiósa, Danny Baker is kommentálta Twitter-oldalán, nem sokkal a sussexi hercegi pár bejelentése után.

“A royal baby elhagyja a kórházat” – ezt a néhány szót írta Danny Baker ahhoz a fekete-fehér képhez, amin egy emberi pár látható majomgyerekükkel, aki az anyuka kezét fogja. Mint ismert, a brit királyi családban nagy hagyománynak számít, hogy a hercegnék kezükben újszülött kisbabájukkal kiállnak a kórház lépcsőjére, hogy megmutassák csemetéjüket a világnak. Bár Meghan Markle Katalin hercegnével ellentétben nem tartotta magát ehhez a hagyományhoz, Danny Baker mégis kifigurázta őt és családját. A majmos képet pedig nem véletlenül vélték sokan rasszistának, hiszen Meghan hercegné édesanyja, Doria Ragland afroamerikai.

Danny Baker ezzel a húzásával alaposan magára haragította a BBC főnökségét, jóllehet nagyon hamar letörölte a képet, miután észrevette, hogy ebből nagy baja lehet és bocsánatot is kért. Hogy kirúgják őt emiatt, azt telefonon közölték vele csütörtök reggel. A rádiós tagadja, hogy rasszista lenne, tette pedig sokakat felháborított.