• vas. máj 19th, 2024

Ekkora vagyont hagyott hátra Gesztesi, milliárdokon kell osztozni a fájdalomban

Gesztesi Károly életében több lábon állt: voltak vállalkozásai, fellépett színpadon, szerepelt filmekben és szinkroszínészkedett is.

A színészre nem volt jellemző a rongyrázás, bár évenként azért több külföldi nyaralást is megengedett magának.

Legjelentősebb vagyona az a budakalászi ház, melyben második feleségével és három közös gyermekükkel élt.

Az utóbbi időben olyan pletykák kaptak szárnyra mely szerint Gesztesi napról-napra él,  bár ő ezt határozottan cáfolta.

„Ha Magyarország vezető színészének – és én annak tartom magam – 30 év munka, számtalan film- és színházi főszerep, szinkronizálás után 53 évesen nincs annyi tartalék pénze, hogy az ne csak a megélhetését biztosítsa, hanem akár 20 évig is kitartson, sőt a gyerekeinek is bőségesen jusson belőle, akkor valamit nagyon rosszuk csinált, és megette a fene. Nekem mindenem megvan, nincs okom panaszra: 100 milliós házban élek, a színészet mellett ifjú korom óta voltak különféle vállalkozásaim is. Itt nem messze például az a lakópark is az enyém volt, most adtam el…”

– nyilatkozta a Bestnek Gesztesi, aki egy hónappal később piacra dobta a fent említett budakalászi házat, amiért 98 millió forintot kért.

A színész végül meggondolta magát és megtartotta a házat, ami ma nagyjából 120 millió forintot érhet. Mindebből kiindulva csak saccolni lehet, hogy valójában mekkora vagyonon osztozkodik majd Gesztesi Károly 5 gyermeke, de ha összerakjuk az információmorzsákat, majdnem biztos, hogy több százmillió forint maradt a színész után. A vagyoni tételek között csak a budakalászi ház sorsa vet fel némi kérdést, hiszen az gyakorlatilag ikerházként funkcionált. Gesztesi Károly lakrészét ugyanis csak egy zárható ajtó választotta el második feleségétől. Ha a több mint 200 négyzetméteres ingatlanról Gesztesi Károly nem rendelkezett még életében, akkor azon is osztoznia kell az öt törvényes örökösnek, ami könnyen ahhoz vezethet, hogy el kell adniuk a házat. Elvégre a kis Panka nem él ott, és Máté is már önálló felnőtt ember, tehát valahogy nekik is meg kell kapniuk az örökségüket.

De vajon mennyi pénz lehet Gesztesi Károly bankszámláján? Erre a kérdésre adhat választ az az egyetlen fél mondat, melyben egy tulajdonában lévő lakópark eladásáról beszélt. Ez az összeg lehet a legjelentősebb minden bevétele közül. Ez ugyanis milliárdos tétel lehet a hagyatékában…