• csü. szept 19th, 2024

MÁR LÁTSZIK MIKOR!!! Országos fagy érkezik, havazással, borzalmas hideggel köszönt be az igazi tél!

Országos fagy érkezik, havazással, borzalmas hideggel köszönt be az igazi tél

Az igazi tél pedig januárban érkezhet, bár a meteorológus szerint elég nagy a bizonytalansági faktor ilyen hosszú távon, de a jelenlegi modellek alapján úgy tűnik, január 7-től komoly fagyok és nagyobb mennyiségű, országos havazás érkezik, ami legalább két hétig kitart majd.

Vasárnap a reggeli rétegfelhőzet megszűnik és ragyogó napsütés ígérkezik. A kezdetben még erős északnyugati, északi szél fokozatosan veszít erejéből. Reggel -9 és -3, délután -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhőzet jelenik meg az égen. Hó nem lesz. Reggel -6, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szilveszter napján napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csak jelentéktelen hózápor, vagy zápor alakulhat ki. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i légmozgás élénkül meg. Reggel -9 és -1, délután 0 és +6 fok között várható a hőmérséklet, éjfélkor -6, -1 fok valószínű.

Újév napján fokozatosan csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csak néhol lesz élénk az északias szél. Délután +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken a hajnalban képződött köd napközben feloszlik, és mindkét nap változóan felhős idő ígérkezik. +3, +4 fok várható délutánonként – írja a Köpönyeg.hu.