Mercedes Hoblin kétgyermekes brit édesanya egészen különös hivatással keresi a kenyerét. Ő félig-meddig viccelődve csak azt mondja, övé a világ legrosszabb állása – bár szerintünk egyáltalán nem túloz, amikor így fogalmaz. Az anyuka feladata egészen konkrétan az, hogy eltávolítsa a herélt lovak ne.mi szervéből az elhalt hámsejtekből, testnedvekből és koszból összeálló gumókat.

Mercedes korábban gondozóként dolgozott egy idősek otthonában, de az igazi szenvedélye a lovaglás volt. Két lovat is tartott egy helyi istállóban, és hamar kiderült, hogy csak neki van elég erős gyomra ahhoz, hogy elvégezze ezt az igen kellemetlen feladatot. Meglátta ebben a lehetőséget, felmondott a munkahelyén, és egyéni vállalkozó lett. Most 25 fontot (~10 ezer forintot) kér egy ló „kezeléséért”, és nagyjából 400 fontot (~145 ezer forintot) keres hetente.

NÉGY ÉVE JÁRTAM UGYANABBA AZ ISTÁLLÓBA, ÉS A BARÁTAIM SOSEM VOLTAK KÉPESEK RÁ, HOGY MEGTISZTÍTSÁK AZT A BIZONYOS RÉSZT. MINDIG ENGEM KÉRTEK MEG, ÉS EGY IDŐ UTÁN RÁJÖTTEM, HOGY AZ EGÉSZ ISTÁLLÓBAN CSAK ÉN VAGYOK HAJLANDÓ MEGCSINÁLNI. FELISMERTEM A PIACI RÉST, ÚGY GONDOLTAM, MEGFIZETNEK ÉRTE, RÁADÁSUL ÍGY TÖBB IDŐT TÖLTHETEK LOVAK KÖZELÉBEN

– nyilatkozta.

Maga a feladat egyébként nemcsak gyomor kérdése, egyenesen veszélyes is lehet, hiszen a lovak általában nem repesnek az örömtől, amikor ahhoz a testrészükhöz közelítenek. Mercedes azonban az évek során megtanulta, hogyan tudja megnyugtatni az állatokat. Számára a szag a legkellemetlenebb az egészben, de állítása szerint ehhez is hozzá lehet szokni.

ÚGY GONDOLOM, HOGY KÖTELESSÉGÜNK EZ A MUNKA. MI HÁZIASÍTOTTUK EZEKET AZ ÁLLATOKAT, MI TETTÜK ŐKET ISTÁLLÓKBA, ÉS MAGUKNAK NEM TUDJÁK MEGCSINÁLNI

– mondta. Azoknak a lovaknak, akiknél nem végzik el ezt rendszeresen, komoly egészségügyi problémáik is felmerülhetnek.

Videó az erős idegzetűeknek:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=126&v=lCjgIPxZgRM

 

(Story Trender)