• pén. szept 20th, 2024

Kavicsokkal tömte meg hátizsákját és ötéves kisfia zsebeit, majd összekapaszkodtak és a tóba vetették magukat

Még tavaly novemberben tűnt el anya és fia – a családapa meghatóan emlékezett rájuk.

A 41 éves Emma Sillett és ötéves fia, Jenson holttestét nem sokkal azután találták meg a Valehouse Reservoir tóban, hogy eltűntnek nyilvánították őket. A rendőrség akkor már nagy erőkkel kereste őket, majd a végső nyomot a tóparton talált gyermekzseblámpa és egy játék adta.

– Épp egy éve, egy keddi nap volt, amikor iskola előtt még beszélgettem a fiammal, elköszöntem tőle, és azután elment itthonról. Sosem jött haza – kezdte megemlékező üzenetében a gyászoló apa.

A tragédia napján a kis Jenson és édesanyja a helyi McDonald’s-ba mentek, ahol egy Happy Meal gyermekmenüt fogyasztottak el. Ezután Sillett és fia a közeli tó felé vették az irányt, ahol a nő kővel tömte meg hátizsákját és fia zsebeit, majd gyermekével összekötözte magát, és eltűnt a vízben.

A rendőrség által megtalált játék az öngyilkosság előtt elfogyasztott menühöz járt.

Sillett évek óta depressziótól szenvedett – férje üzenetében a mentális betegségről is szót ejtett.

– Sokszor elgondolkodom, hogy mit tehettem volna másképp. Nem telik el úgy nap, hogy ne érezném a fájdalmat és a veszteséget. Úgy gondolom, ez csak akkor fog enyhülni, ha majd csatlakozom a fiamhoz. Minden nap megadta az életem értelmét gyönyörű mosolya. Borzalmas, hogy az édesanyja nem értette saját élete értelmét, és ebbe a fiát is magával kellett rángatnia. A feleségem tudta, hogy a gyermeke apja minden porcikájával imádja azt a kisfiút – vallott érzéseiről a férfi.

– A mentális állapot mostanában eléggé hangsúlyos téma, mégis rengetegen szenvednek némán. A tragédia óta én is szenvedek tőle, de nem félek orvosi segítséget kérni. Fontos, hogy aki hasonló problémával küzd, legalább beszéljen másokkal – írja az apa.

A férfi külön köszönetet mondott családjának és barátainak, és azt is elárulta, hogy napról napra úgy él, hogy keresi az élete értelmét imádott kisfia nélkül. Azt mondja, hogy a legnagyobb ok az életre, hogy tudja, Jenson azt akarná, boldog legyen az életben. borsonline

***

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!