• szo. máj 18th, 2024

250 milliót vettek ki Borkai Zsolték a horvátországi jachtos buli előtt a barátok cégéből

Néhány héttel azelőtt, hogy – a  szexvideókat szivárogtató névtelen blogger szerint 2018 májusában – Borkai Zsolt győri fideszes polgármester és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd legalább három nő társaságában orgiázott egy adriai jacht fedélzetén, 250 millió forintos osztalékot vett ki az Immobilien Trade Center Kft.-ből a luxemburgi tulajdonos képviselője. Volt miből: a hivatalos beszámoló szerint a kivétel után is maradt majdnem három és fél milliárd forint a Rákosfalvyhoz is köthető cég eredménytartalékában.

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedni szándékozó Audinak azokat szántóföldeket, ahol az autógyár megépíthette magyarországi logisztikai központját.

A cég, amelyet az audis telekügylet idején még SR Invest Logistics Kft.-nek hívtak, azóta folyamatosan milliárdokat őrizget a számláján, amit a tulajdonosok rendszeresen megcsapolnak. Az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki belőle, 150-400 milliós tételekben.

A vagyon eredetének egyik forrása egy különös ingatlanügylet: a nagy bizniszt hozó területet a német autógyártó terjeszkedési terveinek megjelenésével szinte egy időben felvásárolta a győri önkormányzatnak is dolgozó Rákosfalvy. Az ügyvéd jókor jutott hozzá a győri ipari park mellett elhelyezkedő, szántó minősítésű területekhez, hiszen a Borkai Zsolt vezette önkormányzat rövid időn belül átminősítette azokat ipari célú telekké.

Rákosfalvy tulajdonrésze az átminősítést követően a most Immobilien Trade Center Kft. néven futó cég tulajdonába került. A vállalkozást úgy konstruálták meg, hogy Magyarországról ne lehessen követni a benne lévő pénzek útját; tulajdonosa egy luxemburgi bejegyzésű offshore cég lett. A CIKK  ITT FOLYTATÓDIK…

24.hu