• hét. okt 7th, 2024

Liptai Claudia teljesen kiakadt: így járt pórul a reptéren

Liptai Claudia a Facebook-oldalán számolt be a Wizz Air légitársaságnál szerzett negatív tapasztalatáról.

Az Index arról írt, hogy a légitársaság oldalán szereplő díj több mint a dupláját szedi be a Wizz Air földi kiszolgáló személyzete azoktól, akik elfelejtettek online becsekkolni. A különbség tízezer forint, a fapados légitársaságnál állítólag hegyekben állnak a panaszos esetek, a cég mégis szemet huny a módszeres lehúzás felett. A Wizz Air hivatalos oldala szerint online becsekkolás elmulasztása esetén 30 eurót (kb. 9900 forintot) kell fizetni, a Wizz Air földi kiszolgáló személyzete viszont fejenként 20 000 forintot kért a személyes becsekkolásért – mesélte egy pár az Indexnek.

Liptai Claudiának a férje küldte el ezt a cikket, ugyanis arra emlékeztette őket, ami egyszer velük történt, amikor Londonba utaztak, ám online nem tudtak becsekkolni egy rendszerhiba miatt.

„– Online becsekkoltak? – hangzott a kérdés, amire én sebtiben adtam is a választ: sajnos, nem engedett a rendszer. – Hát az baj, mert akkor ki kell fizetni a pultnál való csekkolást – mondta, fel sem nézve a papírjaiból. Megismételtem a válaszom, amire szóra sem méltatva felvette a telefont, és felhívott valakit. – Nincs rendszerhiba – mondta, amikor lerakta. – Vagy fizetnek vagy nem utaznak” – írta a műsorvezető a velük történtekről.

„– Mennyit kéne fizetni? – folytatta Liptai a sztorit. – Hatvanezer – jött a lakonikus válasz. – Mennyi?????? – kérdeztem padlizsánlila fejjel” – írta Claudia, aki aztán – a többi siető utashoz hasonlóan – kifizette az összeget. Ám a család nem hagyta annyiban az esetet, Claudia férje intézkedett az ügyben.

„Kiderült, hogy egy adminisztrációs hiba miatt nem egyezett a légitársaság és a repjegy.hu oldala. A pénzt még délelőtt visszautalták. Szóval nekem heppiend” – olvashattuk Claudia oldalán.

Liptai emellett arra biztat mindenkit, hogy lépjünk fel az igazságtalanság ellen.

forrás