• szo. máj 18th, 2024

Szulák Andrea elárulta, mi végezhetett Cserháti Zsuzsával

Szulák Andrea szerint az orvosok nem tudták diagnosztizálni egykori barátnője, Cserháti Zsuzsa betegségét.

Az énekesnő a hétvégén ünnepelné a 70. születésnapját, ám már 16 éve nincs köztünk. Tragikus hirtelenséggel hunyt el 55 éves korában nyelőcsővisszér következtében. A Cserháti-daloknak köszönhetően azonban azóta is az emlékezetünkben él.

Szulák Andrea a mai napig legkedvesebb emlékei között őrzi Zsuzsa barátságát.

„Először a Hotel Béke Orfeumban találkoztunk a nyolcvanas évek végén. Ott rögtön tudtuk, a humor a közös nevező az életünkben” –mondta Szulák.

A megismerkedésüket követően több ponton is összefonódott az életük. Mind a ketten énekeltek a Hotel Marina bárjában vagy a Moulin Rouge-ban, de az egyik legmeghatározóbb alkalom az volt, amikor az édesanyja halála után Cserháti vigasztalta Szulákot.

„Érzelmileg érintett volt, mert ő is alig egy évvel korábban vesztette el az anyukáját. Azt mondta nekem: vigyázzak magamra, mert mostantól már senki sem fog rám vigyázni. Rettenetesen nagy igazságot mondott ezzel” – mondta az énekesnő.

A két barátnő utoljára háromnegyed évvel Zsuzsa halála előtt találkozott egy tévéfelvételen.

„Azt láttam rajta, hogy borzalmasan szorong. Úgy gondolom, a halálában is közrejátszhatott a fel nem ismert pánikbetegség. Természetesen nem vagyok orvos, csak azt mondom, amit tapasztaltam” – mesélte.

Szulák Andrea azóta is ápolja barátnője emlékét, ráadásul az egyik legnagyobb sikere is hozzá köthető. A Boldogság, gyere haza! című darabban több Cserháti-számot is énekelt, az előadásból készült hanganyag pedig meghozta neki az első aranylemezt.

(Bors)