• szo. máj 4th, 2024

Négyszer kapott szívrohamot: meccs után, a kórházban vesztette életét a kiütött ketrecharcos

Péntek este a brazíliai Manausban mérkőzött meg a 22 éves Manus Fernandes ellenfelével, Obed Pereirával. A fiatal harcos meggondolatlanul rontott neki ellenfelének, aki egy óriási horoggal szédítette meg a támadó felet.

A tántorgó Fernandes láttán a bírónak talán már itt közbe kellett volna avatkoznia, azonban ez nem történt meg így, Pereira újabb ütésekkel bombázta a kétségbeesetten védekezni próbáló ellenfelét.

Az újabb ütésektől földre kerülő Fernandes állapota annyira súlyossá vált, hogy a felvételekből is kivágták az eseményeket. Az orvosi jelentés szerint már a ringben szívrohamot kapott, majd azonnal kórházba szállították, ahol három újabb rohamot szenvedett el a fiatal harcos. Még az nap éjjel meghalt.

Az esemény szervezője, Romulo Lobo szerint nincs bizonyíték arra, hogy a tragikus esetet az ütések okozták volna.

“Még várjuk a boncolás eredményét. Annak ellenére, hogy amatőr bunyóról beszélünk, az esemény remekül strukturált és jól szervezett volt. A vészhelyzetek esetére privát mentőnk áll a parkolóban. A videóban is láthatjuk, hogy nővérünk azonnal a segítségére sietett. Egyből kórházba szállították, de sajnos 4 szívmegállást szenvedett, és két órával később meghalt.”

Vanderluce Cantuariasaz esemény koordinátora is megszólalt az ügyben:

Mindannyian sokkos állapotban vagyunk. Mateus jól állt a harcban, de a harmadik menetben gyengébb lett és ellenfele kétszer is keményen elérte őt, majd padlóra küldte. Úgy hisszük, akkor szenvedte el az első szívrohamot.”

Ő a mi bajnokunk volt. Mindig képviselt minket az ilyen eseményeken a meccseinek mindig gyorsan véget vetett és ígéretes jövő várt rá. Ez egy szörnyű veszteség a családjának és a sportágnak.

A bunyót megelőző este Fernandes megosztotta a rendezvény plakátjának fotójátés ezt írta hozzá: “Hiszek abban, hogy Isten holnap velem lesz és ez egy nagy küzdelem lesz. Gyerünk srácok!”