• szo. máj 18th, 2024

Most megismerhetjük a tavasz árnyoldalát: óriási fordulat jön mától az időjárásban

Napsütéses órák és erős, több helyen viharos erejű szél: ilyen idővel indul a hét.

Bár a reggeli órákban még több helyen kisüt majd a nap, alapjában véve felhős hétfő elé nézünk: délutánra fokozatosan megvastagszik a felhőzet, estére pedig szép lassan beborul az ég. A Dunántúl délnyugati, déli részén többfelé, az északkeleti megyékben pedig elszórtan fordulhat elő eső, záporeső, másutt kisebb a csapadék valószínűsége. A nap folyamán a szél egyre inkább megerősödik, a Dunántúlon és Pest megyében viharos erejű széllökésekre is lehet számítani. A hőmérséklet 12 és 18 fok között várható és késő este sem lesz hidegebb 5 foknál.

Kedden fokozatosan felszakadozik majd a felhőzet, csapadék immár nem valószínű, legfeljebb a keleti tájakon fordulhat elő kisebb eső. A szél ereje azonban nem csökken majd, a Dunántúlon ismét viharos erejű széllökésekkel lehet számolni. A nap folyamán nem kúszik 8 fok alá a hőmérő higanyszála, a csúcshőmérséklet pedig 14 fok körül alakul.

Országszerte több órás napsütés, illetve felhős időszakok – ez jellemzi majd a szerdai időjárást, ahol komolyabb csapadékra ugyan nem kell számítani, ám a 12 fokos várható csúcshőmérséklet ellenére érdemes felkészülni, ugyanis az erős szél továbbra is jelentősen befolyásolja majd a hőérzetünket.

(Met.hu)