• vas. ápr 28th, 2024

Ki kell-e zárni a Fideszt? – Ítéletet mondtak Orbánról egy német lap olvasói, váratlan eredmény született

A konzervatív Die Welt szavaztatta meg az olvasóit.

„A találkozó előtt Weber világos üzenetet küldött Orbánnak” címmel közölt cikket a német Die Welt. A konzervatív lap, amely gyakran kritikus a magyar kormányzattal, ebben az írásban számolt be Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltjének bejelentéséről, miszerint Bajorország anyagilag is támogatja a CEU budapesti működését. Weber az EU alapértékének nevezte a tudomány szabadságát.

A lap online kiadása a cikkhez csatolva szavazást is indított, a sorsdöntő találkozóapropóján arról faggatva az olvasóit, ki kell-e zárni a Fideszt az Európai Néppártból. Az első lehetséges válasz szerint igen, amennyiben Magyarország nem hagy fel európakritikus viselkedésével. A másik válaszlehetőség szerint nem, mert a Fidesz még mindig a Néppárt konzervatív érdekeit képviseli.

A szavazás állása kedd délután fél ötkor / Forrás: Die Welt

Az eredmény: három és fél óra alatt több mint 1200 voks érkezett, 83 százalék a Fidesz maradása mellett szavazott, és 17 százalék támogatná a párt kizárását.

Frissítés: Este hét órára sem változott lényegesen az arány, több mint 1700 voks után 78 százalék támogatja a Fidesz maradását, és 22 százalék szorgalmazná a kizárást.

forrás