• vas. máj 19th, 2024

Olyat mondott Szinetár Dóri a Down szindrómás babájáról, hogy ettől minden édesanyának könnybe lábad a szeme!

Ezt mondta Dóri a Down szindrómás kisbabájáról! Könnybe lábadt a szemem!

Március 21-én ünnepelték világszerte a Down-szindróma Világnapját (World Down Syndrome Day) Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést és segítsen, hogy a Down-szindrómások teljes életet élhessenek, méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként.

Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat. Ezen jeles alkalomból, Szinetár Dóra is közzétett egy érzelmes bejegyzést, hiszen tavaly, neki is született egy Down- szindrómás kisbabája, az édes kis Benjamin. Szavait változtatás nélkül idézzük:

– “Ezen jeles nap alkalmából szeretném megragadni a lehetőséget és egyben megköszönni mindazt, amit tőletek kaptam, miután a mi kis Benjaminunknál is ezt a betegséget diagnosztizálták. Hihetetlen erőt és megannyi biztatást adtatok számomra, számunkra.

Az én kisbabám köszöni szépen, jól van. Szépen fejlődik és egészséges. Az egyik legnagyobb kincs az életemben! Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy Ő lett nekem! Azt szeretném üzenni, minden anyukának, akinek gyermeke szintén Down- szindrómában szenved, hogy ne hallgassanak a kétkedő és rossz indulatú emberekre. Azok mindig is voltak és lesznek. Nézzenek rá csemetéjükre, hiszen ők mind különlegesek és úgy szeressék őket, ahogyan csak tudják. Tiszta szívből. Mert megérdemlik, egytől egyig. Ők az igazi áldás az ember életében!”Sz.D

Minket nagyon meghatottak szavai! Egy szívecskével és egy megosztással mutassuk ki, hogy mennyire szeretjük őket! via