• szo. ápr 27th, 2024

Sírógörcsöt kapott az egyik Dózsa György úti áldozat édesanyja, miután kiderült: M. Richárdot kiengedték

Korábban mi is megírtuk, hogy betegsége és a rá váró műtét miatt megszüntették a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd letartóztatását. Lekerült róla a nyomkövető is. Budapest és Pest megye területén bűnügyi felügyelet alatt áll, ezen belül szabadon, korlátozás nélkül mozoghat.

A 24.hu-nak nyilatkozott M. Richárd egyik áldozatának, egy egyetemista fiúnak a családja. M. Dávid édesapja azt mondta: felfoghatatlan mindez azok után, hogy az ügyész több mint 7 év fegyházat kért a gázolóra.

“A nejem is teljesen összetört. Mondtam neki, hogy ne sírjon, mert nem tudunk vele mit kezdeni, de hiába. Azóta sír, hogy elolvasta a hírt”, idézi a férfi szavait a lap. Mint kiderült, őt leginkább az háborítja fel, hogy még a nyomkövetőtől is megszabadult M. Richárd.

“Remélem, hogy nem a szíve fáj és csak meg akar pattanni az országból. Így legalább egy életen át üldözhetjük és tízszer akkora büntetést kap majd, ha elkapják. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen bűnözőről leveszik a nyomkövetőt. Honnan fogják tudni a hatóságok, hogy merre jár és villamossal utazik, vagy éppen megint kocsival száguldozik veszélyeztetve ezzel újabb ártatlan emberek életét? Erre nincsenek szavak”, magyarázta az édesapa.

forrás