• szo. ápr 27th, 2024

Pillanatok alatt elterjedt Repülős Gizi halálhíre a neten

Néhány perc alatt elterjedt a hazai hírportálok között a 92 éves tolvajlegenda, Repülős Gizi halálhíre.

A halálhíréről először az RTL Klub számolt be, majd az Indexen és számos más portálon is megjelent a tévécsatorna weboldalára hivatkozva. Az Index új posztot írt, amiből kiderült, hogy Repülős Gizi ügyvédje egyelőre nem tudta megerősíteni a hírt.

Azonban az RTL hírét visszavonták, így a különös információ végül mindenhonnan lekerült, tőlünk is.

Az Index közben elérte az asszony ügyvédjét, aki nem tudta megerősíteni hírt, annyit tudott, hogy a nő kórházi kezelés alatt állt a nyáron.

Mint ismert, a tolvajkirálynőként is emlegetett asszony először 1953-ban állt bíróság előtt, azóta több mint 200 bűncselekményt követett el. Legutóbb 2017 augusztusában, Tatabányán fogták el.

Repülős Gizi 1926-ban látta meg a napvilágot Miskolcon. Nyugodt gyerekkora volt, több nyelvet beszélt, tanári diplomát is szerzett. Az előtte álló rózsás jövő helyett rossz útra tévedt, az ország egyik legismertebb női bűnözővéjé vált.

Frissítés: Az RTL-nek megerősítették a Repülős Gizi halálhírét! Részleteket itt olvashat!

Repülős Gizi a Blikknek évekkel ezelőtt azt mesélte, hogy gyermekkorában agyhártyagyulladást kapott, s talán éppen ennek a következménye, hogy leküzdhetetlen vágyat érez a lopás iránt.

Egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint a először 1953-ban került összetűzésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben pedig több mint kétszáz bűncselekményt követett el.

A legendás becenevét onnan kapta, hogy az ötvenes években állítólag belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. A legenda szerint egy repülőjegyet találtak a zsebében, amikor lebukott. Így terjedt el, hogy repülővel jár lopni.

Az elmúlt hatvan évben Repülős Gizit – aki állítása szerint ugyanakkor soha életében nem ült repülőn – összesen negyven évre ítélték el, amiből tízenhetet le is ült.

2016 NYARÁN EGY ÉTTEREMBEN TALÁLKOZTUNK VELE /FOTÓ: GY. BALÁZS BÉLA

Később a határok sem állíthatták meg, külföldre is kirándult, Amszterdamban, Londonban is lopott, bár ezt később egy bírósági vallomásában tagadta.

forrás