• vas. máj 5th, 2024

Valaki feltette a kérdést a németországi magyaroknak, hogy havi1500 eurós fizetésért visszaköltöznének-e Magyaroroszágra. Érdekes válaszok születtek

Valaki feltette a kérdést a németországi magyaroknak, hogy havi1500 eurós fizetésért visszaköltöznének-e Magyaroroszágra. Érdekes válaszok születtek

Lássuk a kommenteket:

 

Ha az emberek hazajönnek. Az Országban még nagyobb lesz a gond. Ha még többen mennek ki akkor is. Csak hölgyek úrak??Nagyon nem mindeggy kinek a feje fàj. Az egyszerű dolgozóké! Vagy azoké akik a Magyar dolgozó embereket ilyen helyzetbe hoztàk?Üres Orszàgban nem kérdés,kinek fog jobban fájni?Honvágy mindenkinek van. Jó akkor üljünk le a Margit-Szigeten egy padra nyàron! Napozzunk,hallgassuk a szökőkút zenéjét! Mert romantikus és szép! Csak épp a pénz lesz kevesebb vagy épp valakinek semmi.

 

Sajna magyarnak vallom magam de ott a szivemben a lehetőség hogy viszlát magyarország! A jelenlegi helyzet hozza ezt ki belőlem! Annek az országnak a végrendelete meg van irva! Itt vége mindennek! Hülyitik az embereket M1 kikapcsolva! Maradjon egyedül O1G és Lőrinc ebben az országban! Magyarország kiskeresztjére ez lesz ráirva! Élt 1100 évet!

 

már szétlopták, eladták és most irtják a népet. Mi is lépünk amint lehet!

 

nagyon ritka az a munkahely ahol ennyit fizetnek.Sőt sokan 100 ezer körüli vagy egy kicsit több fizetést kap!!És ugye az sem mindegy hàny műszakban van ez az összeg!!

 

Fájó de hamarosan az unokám és feb. külföldön születik és nem lesz magyar állampolgár

 

Megvan a nettó 300 am. Németből nem tudtam ennyi pénzt haza küldeni a családnak.

 

Szeretném meg védeni a kis vagy közép vállalkozókat!Sanos míg nem szorítják ide haza vissza a fekete munkát,addig nem tudunk jó áron munkát vállalni a multiktol!!!Ha vissza lenne szorítva a fekete munka akkor kérhetnénk olyan órabért amiből akár 2500-3000 Ft órabért fizetni!!Maradna járulékra és a Ceg is meg tudna élni!!És ilyen fizetésnél már kevesen mennének külföldre!Vagy nem jól látom?!

 

annyit bármikor keresel építőiparban még segédmunkásként is!!! Napi 10.000 ft ot lazwn….én keresek szakmunkával napi 20.000 et minimum

 

Egy szobafesto ha alkalmazott akkor simán keres 450,000. Ha maxek akkor 600-700,000 is megvan Pesten.

 

Hidd el tudom mit beszélek ha azt mondom, 1500-ból itt éhen veszel.. Mégis kijön sok barom 1200 – ért is, rabszolgának a németnek, mert az aztán be fog téged a járomba az tuti!!! Mégis veri az agyát, hogy ő mekkora nyugati!!!.. Ez cigányélet!.. Van más kategória, aki már évtizedek óta kinn van a családjával, egzisztenciát csinált, lakást vett és nem albérletben él, jól keres, 3000-et vagy a fölött… De annak is azt hiszem rágja a szívét a múltja és az otthoniak!.. Én csak két éve vagyok kinn, de sok tapasztalatot szereztem, a gimiben tudod, én németül tanultam, na azt most tovább fejlesztettem, ám itt kint is két állásban dolgozom már, mint otthon mert München rohadt drága, kemény megszorításokkal és lemondással 2500-ból már félre tudok rakni, de nettó 450000 Ft-ért most rögtön összepakolnék és húznék haza!!!..

 

Mondjuk ez csak a pénz oldala! Ma itthon megkérdeztem az eladótól egy ételre,hogy ez meleg? Erre azt mondja flegmàn,miért nem làtszik!?Nekem màr nincs türelmem megfelelni ,olyan tàrsadalomnak. Ami sajàt magànak sem tud megfelelni! Nem tudok alkalmazkodni és már nem is akarok. Olyan emberekhez,akik másokhoz sem tudnak alkalmazkodni. Ha körbe nézek,fásult mosolytalan emberek az útcàn! Ez màr lehangoló is,nem csak simàn élhetetlen.

 

Magyar országon nagyon sok embernek 450 ezer ft elérhetetlen álom!!

 

már 3 évvel ezelőtt elértem itthon az 1000 eurót…mostanra 2000-2500 eurót keresek minimum …idehaza Budapest …Dunakeszi vonzáskörzetben….de ha megéri Székesfehérváron is csinálom a munkákat mostanság….bővültem térségben….ilyen az építőipar…..aki pénzt akar keresni annak mindent megér …..jó szakemberből kevés van….kevés az olyan szakmunkás aki szakmával a kezében érti is mit csinál!!!…… Mára nem én keresem a munkát …nállam a munka keres engem !!! Inkább hónapokat várnak rám csak én végezzem el amit csinálltatni akarnakaz átlag 1200-1300 az meg pont olyan ehbér mint otthon a havi 100ezer
Németben havi 500 alatt nehéz albérletet találni a többi a kajara megy el ami marad az meg keves.Angliában sem sokkal jobb ott kicsivel többet lehet keresni ugyan de gyomor kell hozza hogy elviselje az ember hogy szarrá szivatják…mert kutyának nézik…

 

plc programozói versenyen első helyezettek voltünk a versenytársammal. Ebbe a programozási fajtába beletartozik minden amit automatizálni szeretnél program eltérések esetén gyors betanulás mert sablonos. Itthon vidéken elhelyezkedni nagyon nehéz ezzel a szakmával mert gyenge áramos. Netto120 és 230 között fizetnek attól függ hogy hol illetve 12 folyamatos, Most mérnökin vagyok de ha befejezem 300-450 közöt tudok állást. Viszonyítás alap ha ki tudnék kerúlni úgy hozná majd egyszer a sors amit láttam álláslehtőséget a technikumommal 700-1 millió között láttam a gépészmérnökiről meg ne is beszéljünk. De ameddig betanuló az ember a kevesebbel számól de mérnökként 1 misit így is megüti ha pedig évek alatt majd az ember tapasztalatot gyűjt megháromszorozhatja magát. Tudok mondani rossz érvet is kimenettel kapcsolatba rossz példával de tudok olyant is aki szigeten van telke spanyol barátnő kisgyerek fél évet dolgozik fél évet nyaral mivel repülögépekhez leállásra gyártja le az alkatrészeket. Szóval kinek bejött kint az élet és tudok olyant aki mégszegényebben tért haza. A köműves oké én értem a példádat mivel aki teheti és ért hozzá az kimegy mert ők duplát is keresnek persze ahogyan mondta értenek hozzá. Ne tessék feélreérteni, lehet rossz a látásmódom de az aki kicsit már gogyival rendelkezik és tanúl h egyszer legyen papírja így gondolkozik, hogy kimegy és ez az egyetemisták és fiatalok 70-80%.

 

Nincs az a cég vagy vállalkozó aki hivatalosan ennyi nettó bért tudna és akarna fizetni bejelent min bér többi fekete

 

Jól megkell gondolni a hazajövetelt.. Én is hazajöttem. Nem szerettem ott lenni..én is azt mondtam nem minden a pénz.. De sokat nyom a latban. Németo.-ban soha nem éreztem a hóvégét. Itthon? Már másnap nincs,mert minden q.drága.A csekkek csak jönnek,se eleje se vége. Ez van,én maradok várom a német nyugdíjamat 2036-tól.

 

A rendszerváltás óta probléma ez minden kormány szaros ebben mindenki mindig min béren kevés járulék fizetés a cégek meg kerestek a melósnak meg semmi

 

Van aki tud spórolni van aki nem!kevesen keresnek 1500€ felett!Netto!Az meg nagyon kevés a kinti élethez!

 

Maximális tiszteletben tartom és meg is értem mindenki véleményét, mindezek mellett el kell mondjam, a kommenteket olvasva azon tûnôdöztem milyen sokféleképpen éljük meg egy azon dolgot. Éltem külföldön, nem is egy helyen, a pénz is és minden rendben volt, mégis úgy éreztem ott magam, mint akit élve eltemettek. Itthon kevés a pénz, de nekem csak itthon jó. Mindezek mellett tiszteletben tartom azt akinek kint is jó.