• hét. máj 6th, 2024

Ez az ország legkisebb lakása, ennyibe kerül!

Budapesten, a Nyugati téren lévő garzon a rekorder.

Egy 3,5 négyzetméter alapterületű garzon lehet az ország legkisebb lakása. Alig nagyobb, mint egy franciaágy, mégis elfér benne egy konyha, egy nappali, egy fürdőszoba, vécé és egy hálószoba.

Megvásároltam egy 32 négyzetméteres lakást a magasföldszinten, és tartozott hozzá ez a kis helyiség. Eredetileg fürdőszoba és vécé volt, de 6 méterrel távolabb, a folyosó végén. Mivel a belvárosban nagyon értékesek az ingatlanok, drágállottam volna egy másfél milliós biciklitárolót. Viszont 25 éve ezzel foglalkozom, rögtön láttam, mit lehet kihozni belőle” – magyarázta a Blikknek Kathy Attila, ingatlanpiaci vállalkozó, a lakás alkotója.

A 3,2 méteres belmagasság elég volt arra, hogy fent elférjen egy galéria, már csak azért is, mert a kis helyiség éppen akkora, mint egy kétszemélyes matrac. A konyhapult egyben az íróasztal, a konyha pedig a nappali is, ahol nemcsak mosogató és indukciós lap, hűtőgép, de lapostévé is helyet kapott. A zuhanyozó kényszerűen egybe került a vécével. A hálóba létra visz fel, és ott is van egy lapostévé, illetve ott található ablak is. Méretei ellenére 18 konnektort kellett beépíteni a lakásba, és a teljes felújítás, berendezés költsége közelítette az egymillió forintot.” – magyarázta.

Az lakásról a képeket itt nézheted meg. Jelenleg egy hölgy lakja, aki 70 ezerért bérli, a közös költség 2 ezer forint.

forrás