• vas. máj 19th, 2024

NEVETSÉGES! FELHÁBORODÁS AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN! A KSH LEGFRISSEBB ADATAI SZERINT, MA MAGYARORSZÁGON, EGY ÁTLAG DOLGOZÓ, 303 EZER FORINTOT VISZ HAZA! – KÉREM, NYOMJON EGY LÁJKOT VAGY EGY MEGOSZTÁST AZ, AKI NEM KERESI MEG AZT A BIZONYOS 303 EZRET!

303 EZER FORINTRA EMELKEDETT A BRUTTÓ ÁTLAGFIZETÉS MAGYARORSZÁGON – ÁLLÍTJA AZ ÁLLAMI STATISZTIKAI HIVATAL. EZ NETTÓBAN 201 500 FORINTOT JELENT.

 

MIVEL AZ INFLÁCIÓ 2,5 SZÁZALÉKOS VOLT, EZ AZT JELENTI, HOGY A REÁLKERESET 9,2 SZÁZALÉKKAL EMELKEDETT, LEGALÁBBIS A KSH SZERINT. SZINTÉN ŐK ÁLLÍTJÁK, HOGY AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN 15,2 SZÁZALÉKOS VOLT AZ EMELKEDÉS, MÍG A VÁLLALKOZÁSOKNÁL 10,6 SZÁZALÉKOS.

2,3 százalékos éves infláció mellett 10 százalékot meghaladó reálbér-növekedés várható még ebben az évben. Szerintetek így van? Jelezzétek, ha valakinek más a véleménye!

EZEN CSAK NEVETNI TUDUNK! KÉREM NYOMJON EGY LÁJKOT VAGY EGY MEGOSZTÁST AZ, AKI NEM KERESI MEG EZT A BIZONYOS 303 EZRET!

FONTOS!

IDÉN IS JÓKORA BÍRSÁGRA SZÁMÍTHAT AZ, AKINEK JÚNIUS 30-A UTÁN PARLAGFÜVET TALÁLNAK A TELKÉN. A FIGYELMEZTETÉS NEM CSAK ÜRES FRÁZIS: TAVALY PÉLDÁUL VOLT OLYAN BELTERÜLETI INGATLAN, AMELYNEK A TULAJDONOSA 5 MILLIÓ FORINTOS BÍRSÁGOT KAPOTT.
Ahogy azt az eddigi években megszokhattuk, úgy az idei évben is júliustól szabhat ki bírságot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a parlagfűvel fertőzött területek miatt.
Aki esetleg nem tudná:minden földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Amennyiben a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének a földhasználó nem tesz eleget, vagyis az ingatlan legalább virágbimbós fenológiai állapotú parlagfűvel fertőzött, akkor közérdekű védekezést kell elrendelni. A felvett jegyzőkönyv alapján a megyei illetékes hatóság a parlagfű-mentesítési kötelezettségre való figyelmeztetés nélkül hatósági eljárást indít.

Az eljárás során a mulasztó földhasználóval szemben minden esetben növényvédelmi bírságot kell kiszabni. A növényvédelmi bírság mértéke a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától és parlagfűvel való fertőzöttség mértékétől függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet kül- és belterületen egyaránt.

Aki azt hinné, hogy az egész csak üres fenyegetés, annak ajánljuk figyelmébe a tavalyi szezon statisztikáit, amelyet a Pénzcentrum megkeresésére, még tavasszal küldött meg a hatóság:
Belterületen: 69 esetben, összesen 9 517 175 forint értékben szabtak ki növényvédelmi bírságot. A legmagasabb összegű bírság pedig 5 millió forintra rúgott.
Külterületen: 2837 esetben, összesen 133 262 567 forintnyi növényvédelmi bírságot szabtak ki. A legmagasabb összegű bírság pedig 1 210 000 forint volt.

KÉREM OSSZUK MEG, HOGY MINÉL TÖBB EMBER TUDJON RÓLA!

forrás