• pén. máj 3rd, 2024

Babakocsira sem volt pénzük, sorstársai segítettek a miskolci hármasikrek anyukáján

Miskolc — Sorstársai segítettek a miskolci hármas ikrek anyukáján: Szilágyi Laurát a róla megjelent cikk után több anyuka is megkereste, hogy kinőtt ruhákkal és pelenkákkal segítsen neki.

Lauráról és Róbertről, a fiatal miskolci párról még decemberben számolt be a Blikk. Amikor elhatározták, hogy családot alapítanak, álmukban sem gondolták, hogy spontán ikerterhességgel egyszerre három gyermekük is születik. Milán, Dávid és Márk a várandósság 32. hetében jött a világra, és három hónapos korukra érték el az újszülöttek szokásos méretet. Ám anyukájuk még akkor sem tudta levegőzni vinni őket, mivel nem volt pénzük megfelelő babakocsira.

– Szerencsére ez a problémánk mostanára megoldódott, gyakran mozdulunk ki a fiúkkal. Sétálni és bevásárolni szoktunk menni. Most már nagyok mindannyian, elérték a 7 kilót is – nevetett Lau­ra.

Nem sokkal a születésük után az anyának még babakocsira sem volt pénze, sorstársai azonban összefogtak érte /Fotó: Grnák László

– A két kicsi, Dávid és Márk eltakarják a fejüket, úgy szundítanak, és mindhármuknak megvan a kedvenc alvós állatuk. Én naponta 3-4 órát alszom, mivel a három fiú közül valaki mindig ébren van. Egyébként szépen mindent sorban csinálok velük: mindig ugyanabban a sorrendben öltöztetem fel őket, és így kapnak enni is. Már nagyon szépen tartják a cumisüveget, és együttműködőek mindenben. A mondókákat és a meséket imádják, ilyenkor boldogan gagyarásznak. A nap fénypontja mégis a fürdés, tudják, hogy mikor lesz, és már előre örülnek.

Laura azonban nemcsak a fantasztikus gyermekeinek örülhet, hanem annak a sok önzetlen és adakozó embernek is, akiket általuk megismert.

– Miután híre ment annak, hogy nehezen boldogulunk, több nagy szervezet is megkeresett, és kaptunk adományokat.

Az is különösen kedves volt a szívemnek, hogy egyszerű, szintén a mindennapi élet problémáival küzdő anyukák, nagymamák is megkerestek, hogy segítsenek – folytatta Lau­ra.

– Egyikükkel, Margó nénivel nagyon jó barátságot kötöttem. Neki hármas ikrei voltak, és most hármas iker unokái is vannak. Nemcsak ruhákat, de jó tanácsokat is kapok tőle, mit hogyan csináljak – tette hozzá.

Rendkívül ritka eset

Magyarországon 6400 várandósságra jut egy spontán hármasiker-terhesség. Közben meglehetősen sok komplikáció adódhat: felszívódhat és akár meg is halhat az egyik magzat. Mivel a méh nagyon nagyra növekszik, így általában hamarabb, már a 7-8. hónap során beindul a szülés.

forrás