• vas. máj 19th, 2024

Harc a milliókért: feljelenti játékostársait Berki

Budapest — Most már tuti nem lesznek örök barátok: Berki Krisztián (37) feljelenti és bepereli játékostársait, akikkel tavaly bejárta Vietnamot, Kambodzsát, Laoszt és Thaiföldet a TV2 Ázsia Exp­ressz című show-jával.

A FEM3 Café műsorvezetőjéről a napokban hatan is állították, milliókat ígért nekik, ha hagyják őt és műsorbeli partnerét, Ambrus Attilát nyerni, ám ígéretének nem tett eleget – nem osztották szét az ő közreműködésükkel nyert 10 millió forintot.

 Berki Krisztián nevében ismeretlen tettes ellen rágalmazás minősített esete miatt feljelentést tettem, illetve a sze­mélyiségi jogai megsértése miatt az iroda polgári keresetet terjesztett elő a csütörtöki napon – tudtuk meg Berki ügyvédjétől, dr. Szilágyi Rolandtól.

A hat egykori játékostárs – a feljelentés ténytörténete szerint Kulcsár Edina és párja, Csuti, Cseke Katinka, Pallavicini Zita, Megyeri Csilla és kedvese, Molnár Zsolt – nyilatkozata a Ripostnak ugyanis nagy vihart kavart a műsor győztese körül, aki a botrány kirobbanása óta hallgat. Ám ügyvédje szerint ígéretes lehetőségektől esett el, mert nem tartják megbízhatónak.

– Az a gazdasági társaság, ahol az ügyfelem dolgozik bizonyíthatóan két, összesen több tízmilliós nagyságrendű munkától is elesett az elmúlt időszakban a médiában megjelent híreknek és a róla tett alaptalan nyilatkozatoknak köszönhetően. Krisztián a nyilvánosság előtt úgy lett beállítva, mint aki hazudik, megbízhatatlan, ami nem igaz – zárta rövidre a témát a jogi képviselő, majd hozzátette: ügyfele hiába közszereplő, egy ponton túl neki sem kell mindent eltűrnie.

A bizonytalanságot az okozza, hogy egykori játékostársai szerint Berki állítja, nem kapta még meg a nyereményét, a TV2 viszont úgy nyilatkozott, kifizette a szerződésben foglaltakat.

Berki a Blikknek megmutatta az ügyvédje által megírt feljelentést és a peres eljárást indítványozó dokumentumokat.

– Én az amerikai modell alapján működöm, különböző területeket különböző emberek visznek – jelentette ki lapunknak Berki Krisztián. – Én is foglalkozom a saját felada­taimmal, úgy, ahogy a menedzsment és a jogi osztály is. Utóbbinak engedélyt sem kell kérnie tőlem ahhoz, hogy megtegye a megfelelő lépéseket, ha a jogaim sérülnek. Ettől függetlenül én senkire nem haragszom, senkivel sincs bajom, de a törvény engem is véd, ha kár ér!

Baukót is feljelentette

A volt ValóVilág-döntőst, Baukó Évát zaklatás vádjával jelentette fel Berki Krisztián. A FEM3 Café egyik műsora után kerültek összetűzésbe: Berki azt mondta, kollégája nem volt képernyőképes állapotban, a nő pedig polgári peres útra terelte az ügyet, hogy elégtételt vegyen a kijelentések miatt.

forrás