• sze. máj 8th, 2024

Mi is történt pontosan Londonban? Brutális dolgokra derült fény! Itt van minden információ!

Legalább egy nő meghalt a londoni Westminster-hídon történt támadásban, sokan megsérültek. A rendőrség terrortámadásként kezeli az ügyet.

A Press Association hírügynökség értesülése szerint több másik sérült nagyon súlyos állapotban van. A sérültek számáról még nincs hivatalos információ, legalább tízről írnak a brit lapok, egyes hírek szerint közülük hárman francia diákok. Ezzel szemben a Scotland Yard már négy halálos áldozatról és legalább húsz  sérültről adott jelentést.

Szerdán egy szürke, Hyundai típusú gépkocsi elgázolt több embert a hídon, majd nekiment a híd korlátjának, és leállt. A sofőr a szemtanúk szerint egyedül ült az autóban, kiszállt, és a parlament felé ment tovább. Ott megkéselt egy rendőrt – aki a BBC információi szerint belehalt sérüléseibe -, és éppen készült megtámadni egy másikat is, amikor a biztonsági erők lelőtték.

A rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli az esetet, ezért teljes körű terroristaellenes nyomozásba kezdett, Theresa May kormányfő vezetésével pedig összeült a brit kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportja.

A merénylet idején a brit parlament alsóháza éppen ülésezett, munkáját azonnal felfüggesztették.

A londoni támadás hírére az Edinburgh-ban ülésező skót parlament is felfüggesztette ülését, amelyen a Skócia függetlenné válásáról szóló népszavazás kiírásáról tanácskoztak éppen. Hírszerzési értesülések nem utaltak arra, hogy az edinburgh-i törvényhozást is veszély fenyegetné, ennek ellenére megerősítették az épület védelmét.

forrás: faktor.hu