• pén. máj 17th, 2024

A maffia reagált a migránsokra!

Megdöbbentő, hogyan is lepték el az olasz szigetet a bevándorlók. Bár háborús övezetekből is keltek útnak, de legtöbbjük gazdasági okokból vágott bele az olasz kalandba.

Az országba áramlik az utóbbi időben a legtöbb fekete-afrikai bevándorló. Legtöbbjük Egyiptomból és Líbiából, gumicsónakokon keresztül. A legmegdöbbentőbb beszámolók szerint gumicsónakokba vezénylik a bevándorlókat az embercsempészek, majd mikor már kellően eltávolodtak a parttól, a vízbe parancsolják a migránsokat, mert majd úgyis kimentik őket az olasz partiőrség emberei.

Az elmúlt 10-15 évben folyamatosan mennek át Olaszországba Afrikából. Az utóbbi hónapokban viszont felerősödött a migránsok érkezése. Az idei év első három hónapjában 90 százalékkal többen keltek át, mint egy évvel korábban, az azonos időszakban.

A maffia legfőképpen kerüli őket, de már előfordult, hogy bevándorlókból verbuválódott bandák elkezdtek drogot árulni, amivel keresztbe tettek a Cosa Nostrának. Sokáig nem maradtak ott, rövid időn belül mindnyájukkal végeztek a maffiózók.

forrás: 888.hu