• szo. máj 4th, 2024

Putyin addig feszegeti a húrt, amíg csak lehet! Így provokálta a NATO-t!

Az orosz flotta büszkesége, az Admiral Kuznyecov, fedélzetén Szu–33 és MiG–29K gépekkel október 15-én útnak indult a szír partok felé.

Az atommeghajtású anyahajóról, és az azt kísérő rombolókról hétfőn, a norvég partoknál készültek fotók. A skandináv állam katonai szóvivője az AFP-nek úgy nyilatkozott, hogy semmiféle incidens nem történt a két ország között.

Moszkva nemrég közölte: az északi flotta hajóit a Földközi-tengerre, a szír partok közelébe vezényli, hogy támogassák a terroristák elleni küzdelmet.

Ugyanakkor sokan úgy vélik, hogy ez a jelentős hadművelet egy NATO-ellenes erődemonstráció része lehet. Ezt bizonyíthatja az is, hogy az elmúlt időkben megszaporodtak az orosz gépek által elkövetett légtérsértések. Egyesek pedig egyenesen úgy látják, hogy kitört az újabb hidegháború.

Most, hogy a flotta elhagyta Norvégia partjait, Nagy-Britannia készül fel az Admiral Kuznyecov fogadására. A brit védelmi minisztérium közleménye szerint két hadihajót, a HMS Duncant és a HMS Richmondot állították készenlétbe. A szóvivő szerint ezek a hajók fogják kísérni az északi flottát a brit partok közelében.

forrás: 888.hu