• szo. máj 4th, 2024

Hollande rossz emberbe kötött bele! Ez lett Putyin válasza!

Vlagyimir Putyin orosz elnök bizonytalan időre elhalasztotta a jövő hétre tervezett párizsi látogatását, miután a francia államfő közölte, hogy egyedül Szíriáról hajlandó tárgyalni, ha egyáltalán a találkozó mellett dönt.

“Az elnök úgy döntött, hogy lemondja október 19-re tervezett látogatását” – mondta moszkvai sajtótájékoztatóján Peszkov. Kifejtette, hogy az elnöki találkozón kívül más párizsi rendezvényeket is terveztek, ezek egy orosz kulturális és vallási központ, illetve kiállítások megnyitásához kapcsolódtak, de “sajnos, kikerültek a programból”, ezért Putyin úgy döntött, hogy lemondja párizsi útját.

Hollande kedden az Európa Tanács strasbourgi ülésén mondott beszédében hangsúlyozta: létfontosságú az oroszokkal folytatott párbeszéd, de csak akkor van értelme, ha a tárgyalás hangneme “őszinte és határozott”.

“Kész vagyok találkozni Putyinnal, ha a béke előmozdításáról akar beszélgetni” – tette hozzá a francia államfő.

Francois Hollande korábban közölte: ha úgy dönt is, hogy találkozik Putyinnal magánjellegű látogatása alkalmával, akkor is csak Szíriáról hajlandó tárgyalni, és más programban nem akar részt venni vele.

forrás: hirado.hu