• pén. máj 3rd, 2024

Vigyázzon! Új trükkel rabolják ki a lakásokat Budapesten!

Budapest – Becsöngetnek vagy bekopognak az ajtón, majd tollat és papírt, illetve vizet és ételt kérnek. Ezzel a trükkel jut be a lakásokba egy bűnbanda, aki főleg időseket rabolnak ki.

A Budapesti rendőrség új lopási trükköt alkalmazó bandát keres, akik nemrég az Árpád fejedelem útján csaptak le egy idős asszonyra. Felcsengettek a lakásba azzal az ürüggyel, hogy a házban szeretnének megvenni egy lakást, viszont szükségük lenne egy tollra és papírra, hogy felírják telefonszámukat és bedobják a hirdető postaládájába.

Az előbb említett idős asszony beengedte lakásába a férfit és egy nőt. A magát terhesnek mondó asszony vizet és ételt kért a nőtől, arra hivatkozva, hogy rosszul van, ám miközben az idős asszony kiszolgálta őt, egy harmadik nő is a lakásba lépett. A támadók pár perc eltetltével elhagyták a helyszínt, az idős asszony pedig másnap vette észre, hogy több százezer forint készpénze tűnt el.

Az elkövetők közül a férfi 17-18 év körüli, 165-170 cm magas, vékony és csontos arcú. A magát terhesnek kiadó, kövér testalkatú nő 30-40 között járhat, magassága 150-160 cm. A harmadik személyt, aki beosont a lakásba és valószínűleg a legtöbb értéket elvitte 40 év körülinek tartják és 160 cm magas.

forrás:http://www.blikk.hu/