• szo. ápr 27th, 2024

Jön az orosz harcmezők törpe óriása

Az orosz hadiipar olyan miniatűr tankkal állt elő, amely képes sokkal nagyobb ellenfelekkel is leszámolni.

Úgy néz ki, mint egy tank kicsinyített mása, de komoly harceszköz, amely akár nehézpáncélosokat is képes megsemmisíteni, ráadásul távirányítással, személyzetének veszélyeztetése nélkül. Az Uran-9-es felderítő és tűztámogatást nyújtó minitankot a Roszoboronekszport fejlesztette ki.

A lánctalpas lövegtornyában egy 2A72 30 mm-es gépágyú kapott helyet, tűzgyorsasága percenként 350-400 lövedék, s egy vele párhuzamosan beépített 7,62 mm-es géppuska. A torony külsején kapott helyett négy 9M120-as Ataka páncéltörő rakéta, amelyek 2,5 mérföldről 90 százalékos találati pontossággal rendelkeznek. Tandem robbanófeje hatékonyan küzdi le a reaktív páncélokat is.

Emellett saját légvédelemmel rendelkezik. Négy Igla-S föld-levegő rakétája 1,86 mérföldes távolságról képes leküzdeni az alacsonyan repülő célpontokat. A fegyverzetet természetesen a megrendelő kívánságának megfelelően készek módosítani. Mint a Defense World írta, komoly reményeket fűznek exportképességéhez, különös tekintettel az utcai harcokra való alkalmasságára és az ottani veszteségek csökkentésére.
Barabás T. János

Forrás …