• hét. szept 30th, 2024

HOPPÁ! VIZSGÁLJÁK BABICSEK BERNÁT HALÁLÁT A SZÜLŐK FELJELENTÉSE NYOMÁN: TÖBB FURCSA KÖRÜLMÉNY IS FELMERÜLT

HOPPÁ! VIZSGÁLJÁK BABICSEK BERNÁT HALÁLÁT A SZÜLŐK FELJELENTÉSE NYOMÁN: TÖBB FURCSA KÖRÜLMÉNY IS FELMERÜLT

admin | május 27, 2022 | Fontos szavak | Nincs hozzászólás

A népszerű színész és zenész, Babicsek Bernát néhány hónapja, 2021. december 31-én hunyt el.

A házában tűz keletkezett, halálát valószínűleg füstmérgezés okozhatta. Holttestére másnap találtak rá.

Igen ám, de több furcsa körülmény is felmerült az üggyel kapcsolatban, melyekről a színész édesanyja mesélt a TV2 Mokka című műsorában.

“Amiről ők beszéltek, hogy olajfröccsenés és az olaj kigyulladt – az biztos, hogy nem történt meg, mert a fényképek alapján, amit mi is készítettünk, ott volt az olaj is, éppen kicsit megrogyva a műanyag flakon. Az nem lehetett.

Viszont a kályha melletti falon lévő konnektorok teljesen ki voltak égve, valószínűleg onnan terjedt el a tűz.

Elképzelhető, hogy rövidzárlat, vagy bármi lehetett. Nem tudjuk, nem is kaptunk eddig választ.

Bennem felmerült az, mivel azt mondták, három óra húsz perckor szólalt meg a riasztó és három harminckor ott volt a kiérkező járőr: tíz perc alatt nem halhatott meg a fiam” – mondta könnyeivel küszködve Babicsek Bernát édesanyja, Márta.

Az ügyben a legfájóbb, hogy amikor a riasztóberendezés jelzésére kiérkező járőr a házhoz ért, akkor a színész még élt, bent aludt a házban.

„Élt még. Miért nem kopogtak vagy zörögtek be?” – teszi fel a kézenfekvő kérdést Babicsekné Szauter Márta.

Dr. Borbély Zoltán, a család ügyvédje a Life TV Ébredj velünk! című műsorában elárulta: Márta asszony a kezdettől fogva azt érezte, hogy Bernát élt még, amikor ez a tűz keletkezett.

“Kiérkezik a biztonsági szolgálat, ahogy kell, megnézi, látja, hogy a szellőzőn jön a füst. Na most hogy ő összekeveri a szellőzőt a kéménnyel, vagy össze lehet-e keverni egyáltalán a kéménnyel, ez kérdés.

Látja, hogy onnan jön a füst, nem akarja felébreszteni a Bernátot, és elmegy – vázolta a család által jogilag kifogásolt eseménysort az ügyvéd, aki szerint egyértelműen nem lehet összekeverni egy szellőzőt és egy kéményt, így egy foglalkozási szabályszegés történt” – hangsúlyozta az ügyvéd.

“Az az álláspontunk, hogy ez egy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés” – közölte Borbély Zoltán. Természetesen az ügy további fejleményeiről is beszámolunk majd.