• szo. szept 21st, 2024

Egy nappal a vakcina után, meghalt a 45 éves férfi

Az országos oltási kampány koordinációjáért felelős bizottság (CNCAV) is megerősítette a hírt: meghalt egy Argeș megyei 45 éves férfi, másnapra rá, hogy a Pfizer vakcinájával beoltották.

A férfi március 2-ára volt regisztrálva a Pfizer – BionTech készítményével való első oltásra, az Argeș megyei Mioveni településen található oltási központnál. A vakcina beadása után a protokollnak megfelelően 15 percig megfigyelés alatt tartották, ekkor nem mutatott semmilyen különös tünetet, majd elhagyta az oltási központot.

A CNCAV által adott kibocsátott információk szerint négy órával a vakcina beadása után mentőautóval szállították a mioveni kórházba, mert otthon eszméletét vesztette.

A sürgősségre érve az állapota stabilizálódott, majd az orvosok kérésére nem hallgatva, még aznap este saját maga felelősségére hagyta el a kórházat.

A halál beálltát március 3-án reggel állapították meg az otthonába kiérkező mentősök. A háziorvosa közben a sajtó tudtára adta: az illető diszlipidémiától szenvedett és magas vérnyomása is volt.

forrás