• pén. szept 20th, 2024

KORLÁTOZÁSOK, KIJÁRÁSI TILALOM PÉNTEKTŐL? Sajnos rossz hírt közölt Orbán Viktor Miniszterelnök….

ÍGY ALAKULNAK A KORLÁTOZÁSOK DECEMBER 12-TŐL? ORBÁN VIKTOR kikotyogta…. ERRE SZÁMÍTS :

A kormányfő hangsúlyozta: a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell. Mindent meg fogunk tenni, hogy vakcina a lehető leggyorsabb módon legyen.

Minden nagyobb volumenű enyhítést elleneznek a szakemberek
A miniszterelnök azt is elmondta, hogy jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára, de a jelentkezési sorrend nem befolyásolja majd a beoltások fontossági sorrendjét. A regisztrációval csak az igényfelmérést szeretnék elvégezni.

(A mi véleményünk szerint ezeknek megfelelően nem lesz enyhítés, de talán újabb korlátozás sem)

 

KARANTÉN ÉS KIJÁRÁSI TILALOM VÁR A LAKOSSÁGRA AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN?
Az olaszok már meglépték és valószínűleg ez vár rájuk, miután a tavaszinál is nagyobb rekordot döntött a halálozások napi száma.
Mától újabb járványintézkedések lépnek életbe Olaszországban a koronavírus miatt, amik az ünnepi időszakra vonatkoznak. Az olasz miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy a járványgörbe hiába kezdett el lefelé ívelni, a novembertől bevezetett korlátozásokat nem oldják fel az ünnepek alatt sem – így próbálnak védekezni az újabb hullám ellen.

December 21. és január 6. között tilos lesz az egyik tartományból a másikba való átutazás az egész országban – ez alól kivételt képez az, ha engedélyezett munkavégzés vagy súlyos egészségi indok miatt szükséges az utazás. December 25-én, 26-án és január 1-én már a városok és települések közötti mozgás is tilos lesz. Az éjszakai kijárási tilalmat sem oldják fel, tehát este 10-től reggel 5-ig nem lehet elhagyni a otthonokat. December 31-én viszont reggel 7 óráig lesz érvényes a tilalom.

Az “aggastó” de abszolút érthető az, hogy valószínűleg ez várhat Magyraországra is. Különösen azért, mert egyre felfelé ível a napi halottak száma hazánkban is, még annak ellenére is hogy több mint 2 hete lettek bevezetve az intézkedések, melyektől csodát vártak.
Forrás: http://www.mediamix.link/2020/12/karanten-es-kijarasi-tilalom-var.html