• hét. szept 23rd, 2024

1 perce jelentették be! Van, ami legyőzheti a koronavírust!! ÍME A RÉSZLETEK :

A SARS-CoV-2 ellen legjobban a szervezetünk tud védekezni: ha kap hozzá egy kis segítséget, immunrendszerünk letörheti a fertőzést. Talán egy olyan úton, amire a legtöbb szakértő eddig nem is gondolt.-írta meg a hazipatika.com.

Ha a kórokozó visszatér, a sejt már előkészíti a gyorsabb reagálást. Sőt, amikor a veleszületett immunsejtek osztódnak, továbbadják ezeket az epigenetikusDNS-könyvjelzőket utódaiknak. Így maradhat fenn a begyakorlott memória, miközben olyan sejtekre támaszkodik, amelyek rövid életűnek tűnnek. De ez nem számít, ha a kórokozók elleni küzdelem élményét a sejtek átadják egyik nemzedékről a másikra.

Elvétve már egy ideje lehetett olvasni arról, hogy koronavírusból felgyógyult betegek másodszor is megfertőződtek, de sok volt a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a pozitív tesztek valóban újabb vírusfertőzést jeleznek-e, vagy a gyógyultak szervezetében hátramaradtak kimutatható vírusrészecskék első COVID-19 fertőzésük leküzdése után is.

Az elmúlt időben több olyan epidemiológiai elemzés is készült, amely globális adatok alapján mutatta ki, hogy azokon a helyeken, ahol tuberkulózis ellen a Bacillus Calmette-Guérin (BCG) oltáson átesettek aránya magas (például Magyarországon), a COVID-19 terjedése lassabb és a járvány halálozási aránya alacsonyabb.  Egy augusztusban publikált kisebb tanulmányból pedig kiderült, hogy azok a kórházi dolgozók, akik márciusban kaptak emlékeztető BCG oltást, elkerülték a COVID-19 betegséget, míg a fertőzési arány 8,6 százalékos volt egy hasonló paraméterekkel leírható, be nem oltott csoportban – írja a Quanta magazin. Tovább olvasom…