• pén. szept 20th, 2024

1 perce jött a hír! EMELKEDIK A TB JÁRULÉK ÖSSZEGE! Hamarosan ennyivel fogsz többet fizetni >>>

TB járulékot mindekinek fizetnie kell.Aki dolgozik, annak a törvényben meghatározott százalékot vonják minden hónapban! AZOKNAK IS kell fizetniük, akiknek nincs a biztosítási jogviszonyt megalapozó jövedelmük. Ők jelenleg havi 7710 forintért (a napi összeg 257 forint) válthatják meg az egészségügyi ellátásra való jogosultságukat.

Ez az összeg emelkedni fog. A törvényjavaslat ugyanis azt tartalmazza, hogy 2021-ben a 2020. júliusi inflációnak megfelelően emelkedjen az egészségügyi szolgáltatási járulék összege.

Azok az emberek, akik végképp nem tudják befizetni a járulékot, azoknak érdemes a kormányhivatalokban segítséget kérni.

 

Ha indokolt, az állam egy évig átvállalja a járulékfizetési kötelezettséget. Ennek feltétele, hogy a családban élők esetén az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 120 százalékát, ami 2020-ban 34 200 forint.

Amennyiben valaki egyedül él, abban az esetben a mindenkori öregségi nyugdíj (28 500 forint –szerk.) 150 százalékát nem haladhatja meg a jövedelme, amely 2020-ban 42 750 forint. Azaz, ha valaki havonta 45 ezer forintból egyedül él, az nem kaphat könnyítést.

A fizetési kötelezettséget egy évig tudja átvállalni az állam, ha ez az idő letelik, újra kell igényelni a segítséget.

via